Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ Ziraat Fakültesi’nden akreditasyon çalışmalarında tarihi başarı

EÜ Ziraat Fakültesi,  Türkiye’de 6 bölümüyle akredite olan ilk ve tek ziraat fakültesi oldu

Türkiye’de bir ilke imza atarak YÖKAK’tan beş yıllık tam kurumsal akreditasyon alan ve YÖK tarafından belirlenen 23 araştırma üniversitesinden birisi olan Ege Üniversitesi (EÜ), fakülte ve bölüm bazında kalite ve akreditasyon çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. EÜ Ziraat Fakültesi “Tarla Bitkileri”, “Zootekni”, “Süt Teknolojisi”, “Tarımsal Yapılar ve Sulama”, “Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği” bölümleri akreditasyon çalışmaları sonucunda Ziraat Fakülteleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (ZİDEK) tarafından iki yıl süre ile akredite edildi. EÜ Ziraat Fakültesi, kısa süre önce Peyzaj Mimarlığı Eğitim ve Bilim Derneği tarafından beş yıllık tam akreditasyon alan Peyzaj Mimarlığı bölümü ile birlikte Türkiye’de ilk kez altı bölümüyle akredite olan tek Ziraat Fakültesi olarak tarihi bir başarıya imza attı.

Araştırma üniversitesi olarak eğitimde kalite standartlarını sürekli güncellediklerini ifade eden EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Yükseköğretim Kalite Kurulu’ndan (YÖKAK) Türkiye’de ilk kez tam kurumsal akreditasyon alma başarısına sahip üniversitemizde eğitimde kalite ve akredite olma çalışmalarımızı büyük bir titizlikle sürdürüyoruz. Araştırma üniversitesi olarak eğitimde kalite standartlarını sürekli güncelliyoruz. Üniversitemiz bünyesindeki tüm bölüm ve programlarımız kalite ve akreditasyon çalışmalarına büyük bir özveri ile devam ediyor. Bu noktada Ziraat Fakültemiz; Tarla Bitkileri, Zootekni, Süt Teknolojisi, Tarımsal Yapılar ve Sulama, Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği bölümleri 2 yıllık akreditasyon alarak eğitim kalitesini tescilledi. Ayrıca Fakültemiz Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nün de daha önce beş yıllık tam akreditasyon almasıyla Türkiye’de ilk kez altı bölümüyle akredite olan tek Ziraat Fakültesi olarak tarihi bir başarı elde etti. Ziraat Fakültemizin eğitim kalitesini tescilleyen bu süreçte özverili çalışmalarından dolayı emeği geçenleri tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

“Nitelikli personel algısına ve istihdama önemli katkılar sağlayacak”

EÜ Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Banu Yücel, “Ziraat Fakültesi olarak üniversitemize yeni bir başarı kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Akredite olan altı bölümümüzün ardından, akreditasyon aşamasındaki dört bölümümüzün de süreci başarı ile tamamlayarak bütün eğitim programıyla akredite olan ülkemizdeki ilk Ziraat Fakültesi olma hedefimize ulaşacağımıza inanıyoruz. Ege Bölgesi’nin ilk, ülkemizin ise dördüncü üniversitesi olarak 1955 yılında eğitim-öğretime başlayan Ege Üniversitesi’nin kurulan ilk iki fakültesinden biri olan Ziraat Fakültesi’nin akreditasyon başarısıyla birlikte kurum performansı ve öğrenci başarısı birlikte gelişerek, yükseköğretimde hedeflenen kalite standartlarına ulaşılacaktır” dedi.

“Kalite ve akreditasyon kurumsal bir kültüre dönüştü”

Bu sürecin mezunların sektörde nitelikli personel algısına ve istihdamına önemli katkılar sağlayacağını ifade eden Dekan Vekili Prof. Dr. Yücel, “Akreditasyonla birlikte öğrencilerimizin yükseköğretim kurumları arasında kredi transferi işlemleri kolaylaşacak, eğitimin uluslararasılaşması, kültürler-arası işbirliği ve kurumsal iletişimi artacaktır. Akreditasyon sürecinin tüm aşamalarında büyük bir özveriyle görev alan akademik ve idari personelimiz öz değerlendirme süreçlerini tarafsız ve detaylı bir şekilde yürüterek başarıyla sonuçlandırmış ve geleceğe ilişkin planlarını net ve kalite odaklı olarak ortaya koyabilmiştir. Bu önemli başarıya giden yolu bizlere açan, akreditasyon çalışmaları konusunda üniversitemizde seferberlik başlatan, kalite ve araştırma hedeflerimizi kurumsal bir kültüre dönüştüren, bilim iklimini sürdürülebilir uygulamalarla birlikte yeniden oluşturan, vizyonuyla önderlik ederek her daim Fakültemize destek veren başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak olmak üzere emeği geçen Fakültemizdeki bütün akademik ve idari personelimize içtenlikle teşekkürlerimizi sunuyor, onur veren bu sonucun Üniversitemize ve Fakültemize hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir