Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ’nün uluslararasılaşma atağı sürüyor

Ege Üniversitesi ile Özbekistan Karakalpak Üniversitesi arasında akademik iş birliği protokolü imzalandı

EÜ’nün uluslararasılaşma atağı sürüyor

Yeni dönemde Rektör Prof. Dr. Necdet Budak liderliğinde uluslararasılaşma çalışmalarına hız kazandıran Ege Üniversitesi, bu bağlamda yurt dışındaki üniversiteler ile çeşitli iş birlikleri geliştirmeye devam ediyor. Ege Üniversitesi ile Özbekistan Berdak Adlı Karakalpak Devlet Üniversitesi arasında gerçekleştirilen iş birliği protokolünün imza töreni, EÜ Rektörlük makamında yapıldı.  Törene Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın yanı sıra Karakalpak Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akhmed Reymov ile beraberindeki üniversite heyeti ve ilgili birimlerden akademisyenler katıldı.

Ege Üniversitesinin, Türkiye’nin dördüncü, bölgenin ilk ve en köklü üniversitesi olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz,  kuruluşundan bu yana nitelikli akademisyen kadrosu, uluslararası standartlarda sunduğu eğitimi ve zengin bilimsel araştırma altyapısı ile ülkemizin en önemli yükseköğretim kurumlarının başında geliyor. Ülkemizin en köklü üniversitelerinden biri olarak en temel gayelerimizden biri, mensuplarımızın üstün gayretleriyle inşa ettiğimiz bu konumu daha da güçlendirmek ve sürdürülebilir kılmaktır. Biliyoruz ki içinde bulunduğumuz bilgi ve teknoloji çağında, potansiyelimizi geliştirebilmek için kendi sınırlarımız içerisindeki çalışmalarla sınırlı kalmayıp iş birliğine dayalı projeler geliştirmeliyiz. Bu bilinçle sık sık vurguladığımız üzere, yeni iş birlikleri geliştirmeye değer veriyor; ortak aklın gücüne inanıyoruz” dedi.

“Önemli bilimsel çıktılar ortaya konacak”

Karakalpak Devlet Üniversitesi ile imzalanan ortak protokol hakkında bilgi veren Prof. Dr. Budak, “Bugün kıymetli iş birliklerimize bir yenisini daha eklemek üzere bir aradayız. Protokol kapsamında; öğretim üyesi, araştırmacı, öğrenci ve idari personelin değişimi, ortak uluslararası Ar-Ge projelerinin geliştirilmesi, ortak araştırmaların ve araştırma sonuçlarının yayınlanmasının teşvik edilmesi,  iki kurum arasında referans verilerinin, yayınların, akademik bilgilerin ve literatürün değişiminin teşvik edilmesiyle birlikte ortak çalışmalar yürüterek önemli bilimsel çıktılar üretmeyi hedefliyoruz. Protokolümüzün tüm paydaşlarımız için faydalı çıktılar üretmesini ve hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

“İş birliklerimize yenilerini eklemek istiyoruz”

Ege Üniversitesinde gördüğü sıcak ilgi ve misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti dile getiren Karakalpak Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Akhmed Reymov, “Özellikle Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’a yakın ilgisinden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Eğitim faaliyetlerimizde Ege Üniversitesinin akademik birikiminden ve laboratuvar altyapısından yararlanacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İş birliği anlaşmasının iki üniversite için de faydalı olacağına inanıyorum. İleride bu tür iş birliklerine yenilerini eklemek istiyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir