Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege Tıp Kosovalı Sağlık Bakanını ağırladı

Türkiye’de bulunan Kosova Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Prof. Dr. Rifat Latifi, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesini (EÜTF) ziyaret etti. Bakan Latifi’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesinin sağlık alanındaki çalışmaları ile ilgili bilgi paylaşımında bulunduklarını dile getirdi.

Ziyaret esnasında EÜ Rektör Yardımcısı ve EÜTF Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, fakültede yürütülen faaliyetlere ilişkin bilgiler verdi. Konuk Bakan Latifi, İzmir’de ve Ege Üniversitesinde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Kosova Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Rifat Latifi, Kosova Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Suzan Novoberdaliu ile beraberindeki heyet, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesini ziyaret etti. Kosovalı heyet, EÜ Rektör Yardımcısı ve EÜTF Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, EÜTF Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özgür Çoğulu, dekan ve başhekim yardımcıları karşıladı. Sıcak karşılama için teşekkür eden Bakan Latifi, “Türkiye çeşitli kurumlara ziyaretlerde bulunup sağlık alanındaki çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuyoruz. İzmir ve Ege Üniversitesinde olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Kendimi evimde gibi hissediyorum. Sağlık alanında, eğitim ve sağlık hizmetlerine ilişkin yapabileceğimiz iş birliklerine yönelik değerlendirmelerde bulunduk” diye konuştu.

ORTAK TARİH VE KÜLTÜREL MİRAS

Türkiye ve Kosova’nın ortak bir tarihe ve kültürel mirasa sahip olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Gürgün, Bakan Latifi ve beraberindekilere ziyaretleri için teşekkür etti. EÜTF’nin eğitim ve bilimsel çalışmalarına yönelik bilgi veren Prof. Dr. Gürgün, “Türkiye’nin saygın üniversitelerinden biri olan Ege Ünivertsitesi, Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde, akreditasyon, araştırma üniversitesi olma, uluslararasılaşma ve dijitalleşme anlamında önemli adımlar attı. Donanımlı akademik kadromuz ile öğrencilerimize kaliteli eğitim ve hastalarımıza üst düzeyde sağlık hizmeti sunuyoruz. Altyapı ve teknoloji alanındaki yatırımlarımızla da bu kalitemizi oldukça üst seviyelere taşıdık. Fakültemizde Kosovalı tıp öğrencilerimiz ve ihtisas yapan Kosovalı hekimlerimiz var, onlar da sunduğumuz kaliteli eğitimden en iyi şekilde yararlanıyorlar. Ege Üniversitesi olarak Kosovalı meslektaşlarımıza her türlü desteği vermeye ve iş birliği yapmaya her zaman hazırız” dedi.

Prof. Dr. Gürgün’ün bilgi paylaşımının ardından heyet, laboratuvar ve eğitim alanlarında incelemelerde bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir