Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Avrupa’nın en büyük gençlik buluşması coşkulu bir törenle sona erdi

EGEKAF; 600 firma, 55 bin öğrenci, 100 bin katılımcı,  120 etkinlik ile sona erdi

Avrupa’nın en büyük gençlik buluşması coşkulu bir törenle sona erdi

Ege Bölgesi Kariyer Fuarının son günü dolu dolu etkinliklere sahne oldu. Fuarın kapanış programı kapsamında Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversite- Sanayi İlişkileri: Ege Modeli” konulu bir sunum gerçekleştirildi. İzmir Fuarı Turkuaz Salonu’nda düzenlenen etkinliğe EÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Ersan, Prof. Dr. Cemil Gürgün, Prof. Dr. Hakan Atılgan, EÜ senato üyeleri,  akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Oturumun ardından EGEKAF’ın kapanış töreni gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü EÜ Kariyer Planlama ve Başarı Koordinatörü Öğr. Gör. Ebru Kalyoncu’nun yaptığı “Üniversite- Sanayi İlişkileri: Ege Modeli” oturumunda Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesinin üniversite-iş birliğine yönelik çalışmaları hakkında bilgiler verdi.  Fuara yönelik geniş katılımdan dolayı memnuniyetini dile getiren Rektör Budak, “Böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı çok gururlu ve mutluyuz. Kariyer Fuarı, bilim dünyasında da yankı buldu. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin desteğinde gençlerin geleceğini planlamak adına Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde kariyer fuarları başlatıldı. Ege Üniversitesi, ev sahipliği yaptığı EGEKAF ile çok büyük bir fark yarattı. Paydaş Üniversitelerden katılan görevli akademisyen ve öğrencilere desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“Amacımız sanayiciye destek olmak”

Üniversite-sanayi iş birliğinin önemine değinen Rektör Budak, “Biz, öğretim üyelerimize diyoruz ki, herhangi bir sanayicinin Ar-Ge merkezine bir proje geliştirirseniz bu projenin büyük bir kısmını üniversite olarak biz finanse edeceğiz.  Bilim ve bilgi çağında Türk bilim insanları, üniversitelere güvenmek zorundalar. Türk sanayicisinin de Türk bilim insanlarına güvenmesi gerekiyor. Bizim amacımız sanayiciye destek olmak. Sanayicinin emrindeyiz. Sanayinin gelişmesi için bilim üretmek zorundayız. Sanayici gelişirse ülkemize katkı sunar ve ülkemizi kalkındırırlar” dedi.

Fuara katılımlarından dolayı sanayicilere teşekkür eden Rektör Budak, “Bu fuarla birlikte tarihi bir rekor kırarak 600’ün üzerinde firmanın katılımını sağladık. Bu fuarın bir gelenek haline getirilmesi durumunda sanayiye önemli destek sağlayacaktır. Bu durumun gerçekleşmesi halinde biz de üzerimize düşen görevi layığıyla yaparız” dedi.  Ege Üniversitesinin tam bir proje üniversitesi olduğunu söyleyen Rektör Budak, “Biz, üç yıldır en fazla proje yapan üniversiteyiz. Ege Üniversitesinde Ar-Ge kültürü var. Üniversite olarak Türkiye’de patent almada birinci sıradayız. Akademisyenlerimiz birçok projede sanayicilere destek verdi. Biz, bu projelerin çoğalmasını istiyoruz. Laboratuvarlarımızı tüm iş dünyasına açtık. Sanayicilerle ve iş sektörüyle birlikte gelişip kalkınmak istiyoruz” diye konuştu.

“EGEKAF diğer fuarlara örnek teşkil edecek”

Oturumun ardından Ege Bölgesi Kariyer Fuarının kapanış töreni gerçekleştirildi. Fuar kapanış törende konuşan Rektör Budak, “Hep beraber ülkemizin ve Avrupa’nın en büyük Kariyer Fuarını gerçekleştirerek tarihi bir başarıya daha imza attık. EGEKAF’ı İzmir’e ve bölgemizin en köklü üniversitesine yakışır biçimde gerçekleştirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Ege Kariyer Fuarı, ülkemizde gerçekleştirilen bölgesel kariyer fuarları açısından bir milat oldu. 600 firmanın katılım gösterdiği,  55 binden fazla öğrencinin ziyaret ettiği fuarımız;  birbirinden nitelikli 120 etkinliğiyle fark yaratan, büyük ve coşkulu bir gençlik buluşmasının adresi oldu. Önümüzdeki süreçte gerçekleştirilecek bölgesel kariyer fuarlarına örnek teşkil edecek bu kıymetli fuarın gerçekleştirilmesinde emeği geçen başta Sayın Valimiz Yavuz Selim Köşger’e,  Sayın CBİKO Başkanı Doç. Dr. Salim Atay ve kıymetli ekibine,  kamu, iş dünyasının ve sivil toplum kuruluşlarının değerli temsilcilerine, 19 paydaş üniversitemizin kıymetli temsilcilerine, katılım gösteren sevgili gençlerimize ve değerli çalışanlarımıza yürekten teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kapanış konuşmasının ardından Rektör Prof. Dr. Budak, fuara katılan bölge üniversitelerinin Kariyer Planlama Merkezlerinin koordinatörlerine “Teşekkür Belgesi” verdi. Rektör Budak daha sonra fuarda görev alan öğrencilerle pasta keserek hatıra fotoğrafı çektirdi. Fuar, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı tarafından düzenlenen  “Dünya Müzikleri Orkestrası” konseri ile sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir