Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ’de “Kendimden Kaçamıyorum” sergisi açıldı

Eslem Türkoğlu – Beyza Nur Dişikitli

Ege Üniversitesi (EÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-iş Öğretmenliği Yüksek Lisans öğrencileri Şirin İlayda Türkmen ve Selin Keskin’in hazırladığı “Kendimden Kaçamıyorum” sergisi sanatseverlerle buluştu. EÜ Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Sanat Galerisinde açılışı yapılan sergiye EÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Başbay, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Bahadır Namdar ve Doç. Dr. Öner Uslu, EÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Merih Tekin Bender, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Serginin açılışında konuşan EÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı  Prof. Dr. Tekin Bender, “Lisans yıllarında gerçekleştirdiğimiz atölye çalışmalarımızda her iki öğrencimizin izledikleri bir yol vardı. Öğrencilerimiz daha çok kişilik, kimlik meselesi, kökler, aile ilişkileri, çocuklukta yaşananları sorguluyorlardı. Bu meseleleri sorgularken özellikle kadın olmayı, kadının Türkiye’deki ve dünyadaki yerini de sorguladılar. Dolayısıyla eserlerde bu düşünceleri göreceksiniz. Bu konular aslında bizim temel sanatçı meselelerimizdir. Yüksek Lisans öğrencilerimiz Şirin İlayda Türkmen ve Selin Keskin bu alanda gelecekte de isimlerini duyacağımız ve gururlanacağımız öğrencilerimiz. İkisini de yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

“Eserlerimizde yanıt aradığımız ‘benlik’ sorulardan yola çıktık”

Eserlerinin içeriğinden söz eden EÜ Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-iş Öğretmenliği Yüksek Lisans Öğrencisi Şirin İlayda Türkmen, “Resimleri yaparken aklımdaki temel düşünceler; yargılanma korkuları, kendin olamama kaygısı ve nihayetinde kendini bulma üzerine odaklandı. Bu yolda bazen kapana kısılmış, bazen özgür, bazen üzgün, bazen de huzurlu hisseden kadın imgelerini kullanarak duygularımı tuvallerime aktardım” diye konuştu.

Resimlerini “benlik” kavramını sorgulayarak yaptığını söyleyen EÜ Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-iş Öğretmenliği Yüksek Lisans Öğrencisi Selin Keskin ise, “Benim resimlerimde ‘benlik’ kavramı ele alınmakta. Bu kavramı ele almamın sebebi, dış etkileşimler sonucu ortaya çıkan benliğimizin, görünmeyen iç benliğimiz ile aynı olup olmadığı gibi sorulara yanıt aramaktı. Kendimi düşündüğümde; dışarıda göstermekte olduğum benliğimin, içinde yaşayıp hissettiğim benlikle nasıl kesişip ayrıştığını da gördüm. Sizler de bu düşüncelerimi siyah örtülerle oluşturduğumuz karanlık odada görebileceksiniz. Diğer resimler ise, geçmişteki benlikle takılı kalma durumunu yansıtmakta” dedi.

“Kendimden Kaçamıyorum” sergisi EÜ Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Sanat Galerisinde 25 Mart’a kadar ziyarete açık olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir