Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege’de HADO branşı tanıtımı ve sporcu seçmeleri olacak

Bora Tekin –  Halil Çoban

Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Anabilim Dalı Arş. Gör. Meral Sevinç Tırpan öncülüğünde, Teknospor Teknoloji ve Spor AŞ’nin ortaklığıyla HADO Branşı tanıtımı ve sporcu seçmeleri için bir etkinlik düzenlenecek. 14-15 Mart 2022 tarihlerinde Ege Üniversitesi Büyük Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek etkinlikte HADO branşının genel tanıtımı ve seçmeleri yapılacak.

Etkinlikte HADO’nun tanımı, Türkiye’deki yeri, HADO Sahası kurulumu, HADO idmanları gibi konularda bilgilendirmeler yapılacak. Daha sonra oynanacak HADO branşı maçları sonrasında üniversite takımına seçmeler gerçekleştirilecek.

HADO takımına seçilen gençler, metaverse kavramının ilk sportif örneği ile tanışmış olacaklar. Öğrencilerin kuracakları takım sayılarına göre üniversite bünyesinde mini turnuvalar organize edilecek. Üniversitenin yönlendirdiği veya mini turnuvayı kazanan sporculara Muğla’da yapılacak olan turnuvaya hazırlık idmanları yaptırılacak. Ayrıca HADO konusunda uzman kişilerden; Girişimcilik, E-Spor-Teknospor farkları, Sporda Mental Gelişimin Önemi, Yakın Gelecekte ‘Metaverse ve NFT’ Milli Takım Sporculuğu gibi konularda seminer alacaklar.

HADO Nedir?

Türkiye E-Spor Federasyonu tarafından bir branş sporu olarak kabul edilen ve çocukluk oyunlarından yakar top oyununun temel alındığı HADO, branş için oluşturulan özel alanda teknolojik ekipmanlar ile oynanan yeni nesil bir Teknospor oyunu. 3’er kişiden oluşan 2 takım, 80 saniye içerisinde karşılıklı olarak teknolojik ekipmanlar takıp 3 set üzerinden mücadelesini sergiliyor. Japon Artırılmış Gerçeklik Sporu olan HADO, ülkemizde 2019 yılından bu yana oynanıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir