Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsüne 5 yıllık akreditasyon

Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünün eğitim öğretim ve araştırma kalitesi tescillendi 

   Türkiye’nin en köklü sağlık bilimleri enstitülerinden olan ve bin 700 öğrencinin lisansüstü eğitim aldığı Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünün eğitim öğretim ve araştırma kalitesi tescillendi. Bu yıl 40’ıncı kuruluş yıldönümünü kutlayan EÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından yürütülen Sağlık Bilimleri Enstitüleri Dış Değerlendirme Programı kapsamında 5 yıllık akreditasyon aldı.

    Araştırma üniversitesi statüsü alan Ege Üniversitesi (EÜ) tüm birimleriyle akreditasyon çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Kuruluşunun 40’ıncı yılını kutlayan Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yürütülen 2021 Sağlık Bilimleri Enstitüleri Dış Değerlendirme Programı kapsamında “YÖKAK Kalite Güvencesi” etiketi almaya hak kazanarak 5 yıllık süre ile akredite oldu. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Akreditasyon sürecinde özveri ile çalışan Enstitümüzün tüm akademik ve idari kadrolarına teşekkürlerimi iletiyorum. Önümüzdeki dönemde lisansüstü eğitimin nicelik ve niteliğinin arttırılması, elde edilen kurumsal seviyenin kalıcı hale getirilmesi, dijitalleşme ve uluslararası tanınırlık hedeflerimizin başında gelecektir” dedi.

   Enstitü Müdürü Prof. Dr. Funda Yılmaz Barbet, Müdür Yardımcıları Prof. Dr. Tijen Pamir ve Doç. Dr. Yelda Candan Dönmez, Rektör Prof. Dr. Budak’a akreditasyon süreci, elde edilen akreditasyonun kalıcılığının sağlanabilmesi ve Ege Üniversitesinin 2023 hedefleri doğrultusunda Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nün projeleri hakkında bilgi verdiler.

    “Öğrenci sayısında 2’nci sırada”

   Prof. Dr. Yılmaz Barbet, Sağlık Bilimleri Enstitüsünün, Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Hemşirelik, Spor Bilimleri ve Sağlık Bilimleri Fakülteleri ile Madde Bağımlılığı, Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü ile ortak yönetilen 58 ve kendi bünyesinde yer alan 8 olmak üzere toplam 66 anabilim dalı olduğunu belirtti. Bu güçlü öğretim kadrosunun 54 doktora, 63 yüksek lisans, 15 tezsiz yüksek lisans olmak üzere toplam 132 programda 1700 öğrenciye lisansüstü eğitim verdiğini ve enstitümüzün ülkemizdeki sağlık bilimleri enstitüleri arasında öğrenci sayısı açısından 2’nci sırada yer aldığını ifade etti. Prof. Dr. Yılmaz Barbet, yeni dönemde en önemli hedeflerinin elde edilen kalite düzeyinin kalıcılaştırılması, toplumun güncel bilimsel gereksinimlerine hizmet edecek yeni programların açılması ve enstitünün uluslararası tanınırlığının arttırılması olduğunu belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir