Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ’den Moğolistan deri sektörlerine teknolojik destek projesi

Uluslararası özellik taşıyan proje 830 bin TL bütçe ile kabul edildi

EÜ’den Moğolistan deri sektörlerine teknolojik destek projesi

Türkiye’deki ilk ve tek deri mühendisliği bölümü olma özelliği taşıyan Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Deri Mühendisliği Bölümü, EÜ’nün uluslararasılaşma misyonu kapsamında yurt dışında deri sanayine teknolojik destek vermeye devam ediyor.

TÜBİTAK ve Moğolistan Bilimler Akademisi (MAS) uluslararası ikili işbirliği programı kapsamında, EÜ Deri Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerince hazırlanan “DECLEAP: Development of Cleaner Production Technologies for Leather Industry: Design of Chrome-Free Tanning Systems on Mongolian Livestock Skins” isimli proje, 830 bin TL bütçe ile kabul edildi.

Proje ekibini tebrik eden EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ülkemizin tek deri mühendisliği bölümüne sahibiz. Bölüm hocalarımız tarafından hazırlanan ve çevre dostu üretimi destekleyen proje, 830 bin TL bitçe ile kabul edildi. Bu proje, bağlı bulunduğu program kapsamında hem Türkiye’den hem de Moğolistan’dan kabul gören tek proje olma özelliğini taşıyor. Emeği geçen tüm hocalarımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Yeni dönemdeki en önemli hedeflerimizden olan uluslararasılaşma kapsamında yurt dışındaki iş birliklerimizi artırmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Yenilikçi ve çevre dostu

Proje hakkında bilgi veren proje yürütücüsü Doç. Dr. Ersin Önem, “Projemizin temel amacı, Moğolistan deri sektöründe yenilikçiliğinin, çevre dostu üretim ve rekabet gücünün artırılmasına destek olmaktır.   Ayrıca proje, Türkiye ile Moğolistan arasında deri ve deri ürünleri alanında iş birliklerinin artmasına ve ticaret hacminin yükselmesine katkı sağlayacak. Yürütücülüğünü yaptığım projemizde; Prof. Dr. Behzat Oral Bitlisli, Prof. Dr. Mete Mutlu, Doç. Dr. Hüseyin Ata Karavana ve Dr. Ali Yorgancıoğlu görev alıyor.  Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın liderliğinde uluslararası alanda üniversitemizin ismini duyurmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir