Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege’de Makroskopi Laboratuvarı baştan sona yenilendi

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Anatomi Anabilim Dalı Makroskopi Laboratuvarı, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın katkılarıyla baştan sona yenilendi. Anabilim dalı olarak tıp fakültesi öğrencilerinin haricinde, eczacılık, diş hekimliği, yüksekokullar, enstitüler gibi birçok bölüme ders verdiklerini hatırlatan Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mete Ertürk, desteklerinden dolayı Rektör Budak’a teşekkür etti.

Tıp, eczacılık, diş hekimliği fakültelerinin yanı sıra ilgili yüksekokul ve enstitülerde eğitim gören öğrencilerin insan vücudunu öğrenmeleri, vücut yapısına hakim olmaları amacıyla, kemikler, maketler ve gerçek kadavralar üzerinde insan vücudunun organ ve ayrıntılarını öğrendikleri en önemli merkezlerden biri, EÜTF Anatomi Anabilim Dalı bünyesinde faaliyet gösteren Makroskopi Laboratuvarı EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın destekleriyle baştan sona yenilendi. Göreve geldiği ilk andan bu yana Ege Üniversitesinde yatırım atağına kalktıklarını hatırlatan Rektör Budak, “Çalışmalarımız kapsamında hastanemizin sunduğu sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmaya yönelik çok ciddi yatırımlar yaptık. Tıbbi cihaz ve alt yapı konusunda hastanemizi adeta baştan sona yeniledik. Elbette tıp fakültemizde sağlık hizmetlerinin sunumunun yanı sıra tıp eğitimi de aralıksız sürüyor. Öğrencilerimizin donanımlı hocalarımızdan kaliteli bir eğitim almalarını sağlamak için ihtiyaç duydukları derslik ve laboratuvarları da yeniliyoruz. Bunlardan biri olan Anatomi Anabilim Dalımız bünyesindeki Makroskopi Laboratuvarımızı, baştan sona yeniledik. Öğrencilerimizin daha sağlıklı ve daha iyi koşullarda eğitim almaları için gereken tüm yatırımı yaptık. Öğrencilerimizin en iyi koşullarda eğitimlerini alabilmelerini sağlamak için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz” dedi.

“İNSAN VÜCUDUNUN YAPISI İNCELENİYOR”

EÜTF Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mete Ertürk, anabilim dalı olarak tıp fakültesi öğrencilerinin haricinde, eczacılık, diş hekimliği, yüksekokullar, enstitüler gibi birçok bölüme ders verdiklerini kaydetti. Bu dersler kapsamında anatomi olarak uygulamalı bölümlerin de olduğunu dile getiren Prof. Dr. Ertürk, “Laboratuvarlarımızda, lisans eğitimlerinin yanında lisansüstü mesleki eğitim için asistan ve uzmanlarımıza mezuniyet sonrasında da kurslar düzenliyoruz. Yine lisans öğrencilerimize uygulamalı eğitimler veriyoruz. Bu eğitimlerin verildiği önemli alanlardan biri olan Makroskopi Laboratuvarımız yenilendi. Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak hocamıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Hem lisans eğitimi hem asistanlarımızın eğitimi hem de mezuniyet sonrası kurslarımız için daha güzel ve rahat bir çalışma ortamı tesis edilmiş olundu. Anatomi tıbbın temeli, tıp eğitimi, diş hekimliği ve eczacılık gibi birçok alanda ders veriyoruz. Tıp eğitiminde özellikle öğrencilerimiz ilk 2 sınıfta anatomi görüyor. Anatomi, en yalın haliyle insan vücudunun yapısını inceleyen bilim dalı diyebiliriz. Kadavra ve maketlerimiz oldukça zengin. Türkiye çapında en fazla kadavra ve diğer olanaklara sahip fakültelerden ve anabilim dallarından biriyiz. Bu açıdan hem lisans öğrencilerimiz için hem de mezuniyet sonrası eğitimlerde anatomi ve kadavra eğitimi gerçek bir vücutta yapıları nasıl göreceğimiz açısından önem arz ediyor” diye konuştu. Prof. Dr. Ertürk, çalışmalar kapsamında, iç ve dış mekan düzenlemeleri, fiziki koşulların yenilenmesinin yanı sıra yeni bir havalandırma sisteminin kazandırıldığını ve teknolojik gereçlerin de güncellenerek yenilendiğini söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir