Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Rektör Budak, “Araştırma üniversitesi kimliğimizi güçlendirmek istiyoruz”

Ege’nin Koordinatörlükleri her alanda  faaliyetlerine devam ediyor

Rektör Budak, “Araştırma üniversitesi kimliğimizi güçlendirmek istiyoruz”

Ege Üniversitesini daha ileri noktalara taşımak, yükseköğretim sistemindeki değişimleri ve küresel gelişmeleri takip etmek amacıyla çeşitli bilim dallarına yönelik kurulan koordinatörlükler, faaliyetleri ile üniversitenin eğitim-öğretim, araştırma ve topluma hizmet misyonu doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor.

Ege Üniversitesinde; bilimsel araştırma projelerinden insan kaynaklarına, iş sağlığı ve güvenliğinden kariyer planlama ve başarıya, öğretim teknolojilerinden uluslararası ilişkilere, sosyal sorumluluktan kurumsal gelişimi planlama ve izlemeye,  enerji yönetiminden Engelsiz Ege’ye birçok koordinatörlük hizmet veriyor. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın girişimleri ile kurulan, farklı alanlara yönelik çalışmalar yürüten koordinatörlükler; Ege Üniversitesinin beş yıllık tam kurumsal akreditasyonu ile araştırma üniversitesi statüsünü kalıcı ve sürdürülebilir kılmak için yeni dönemde de çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemizin hem akademik hem de idari birimlerini gerek fiziksel gerekse organizasyonel anlamda yapılandırmayı sürdürüyoruz. Son dönemde bir yandan mevcut koordinatörlüklerimizin altyapı ve personel imkânlarını güçlendirirken diğer yandan da farklı alanlara yönelik yeni koordinatörlükleri kurarak hizmet vermelerini sağladık.  Üniversitemizi daha üst seviyelere çıkarma hedefimiz doğrultusunda hayata geçirdiğimiz birimlerin çalışmalarının olumlu dönüşlerini de alıyoruz. Tüm bu çalışmalarımızın temelinde Ege Üniversitesinin araştırma üniversitesi kimliğini güçlendirmek yatıyor. Bunun için üniversitemizin eğitim öğretimdeki öncü rolünü sürdürerek bilimsel araştırma kapasitesini artırmayı hedefliyoruz. Dijitalleşme ve uluslararasılaşma yetkinliklerimizi geliştirmek için çalışmalarımızı ve projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

Ege Üniversitesinin pek çok alanda yüksek potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Rektör Budak, “Üniversitemizin stratejik hedeflere yönelik çalışmaları, tüm endekslere, izleme ve değerlendirme verilerine, uluslararası sıralamaların sonuçlarına olumlu yansıdı. Araştırma üniversitesi statüsünden beş yıllık tam kurumsal akreditasyona, TÜBİTAK’ın farklı programlarında gösterilen başarılardan güvenli kampüs etiketine, öğrenci memnuniyetinden sıfır atık ve  greenmetric’e  kadar pek çok alanda önemli başarılar gösterildi. Bu başarılara giden yolda koordinatörlüklerimiz önemli bir misyon üstlendi.  Atılması gereken adımların belirlenmesi, tasarımı, yürütülmesi, takip edilmesi, izlenmesi,  değerlendirilmesi, ölçülmesi, güncellenmesi ve içselleştirilmesi süreçlerinde koordinatörlüklerimiz yoğun çalışma gerçekleşirdiler. Koordinatörlükler elimiz, gözümüz, kulağımız oldu. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı anlayışla tüm kazanımlarımızı kalıcı hale getirmek, sürdürülebilir kılmak ve daha ileri sevilere taşımak için aralıksız çalışmalarımıza devam edeceğiz.  Üniversitemiz için emek veren, mesai kavramı gözetmeden çalışan tüm koordinatörlerimize, görev yapan idari ve akademik mensuplarımıza gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir