Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Rektör Budak, “Dijitalleşmede marka üniversite olmak istiyoruz”

EGEDERS sistemine TÜRKPATENT’ten 10 yıllık tescil

Rektör Budak, “Dijitalleşmede marka üniversite olmak istiyoruz”

Ege Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren EGEDERS platformu, TÜRKPATENT tarafından 10 yıllık tescil belgesi almaya hak kazandı. Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Atılgan ve UZEM Müdürü Doç. Dr. Fırat Sarsar ile bir araya gelerek belgeyi takdim etti.

Ege Üniversitesinde yeni dönemin en önemli hedeflerinden birinin dijitalleşme olduğunu söyleyen Rektör Budak, “İçinde bulunduğumuz dönem, eğitimde dijitalleşmenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Yükseköğretim Kurulunun da bu konuda önemli teşvikleri var. Biz, dijitalleşmede tam olarak marka üniversite olmak istiyoruz” diye konuştu.

 Yerli ve milli yazılım

Son dönemde hem akademik hem de idari birimlere yönelik önemli altyapı ve teknolojik yatımlar yaptıklarını vurgulayan Rektör Budak, “Eğitim öğretim başta olmak üzere idari, akademik işleyişimizde ve  Ar- Ge alanında önemli  dijital yatırımlar yaptık.  Bunu daha üst seviyelere çıkarmak için çalışıyoruz. Bu kapsamda UZEM alt yapısını güçlendirerek önemli bir seviyeye çıkardık. Eğitim-öğretimde kalite öncelikli bir üniversiteyiz. Pandemi süreci ile birlikte kullanmaya başladığımız online ders uygulaması olan EGEDERS yazılım paketi Türk Patent Enstitüsü tarafından 10 yıllık tescil aldı. Tamamen kendimize ait yerli ve milli bir yazılım olması da ayrıca anlam kattı. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hakan Atılgan’a, UZEM Müdürümüz Doç. Dr. Fırat Sarsar’a ve emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Tam akredite olmuş bir üniversite olarak yapmamız gereken, çağın ruhuna ve günümüz koşullarına uygun EGEDERS gibi uygulamaların sayısını çoğaltmak. Bunu yapabilecek bilgi ve birikime sahibiz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir