Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

TÜBİTAK BiGG’den Ege’nin 4 girişimcisine destek

EBİLTEM  ve Ege Teknopark’ın başarısı yükselmeye devam ediyor

TÜBİTAK BiGG’den Ege’nin 4 girişimcisine destek

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bireysel Genç Girişim (BiGG) 2021 Yılı 1’inci çağrısının sonuçları belli oldu. Ege Üniversitesinin TÜBİTAK- BiGG 2021 yılı 1’inci döneminde gönderdiği 5 projeden 4’ü desteklenmeye uygun görüldü. Çağrı kapsamda TÜBİTAK’a sunulan 305 projenin 132 tanesi desteklenmeye hak kazandı. Türkiye geneli başarı oranı yüzde 43 olurken, Ege Üniversitesinin başarısı yüzde 80’e yükseldi.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemizde oluşturduğunuz bilim üretme ekosistemi başarılarla adından söz ettirmeye devam ediyor.  Başta yaşam bilimleri ve sağlık alanları olmak üzere İzmir ve Bölgede diğer paydaşlar ile iş birliği halinde çalışan EBİLTEM ve Teknoparkımız, Ar-Ge ve inovasyon potansiyelini her geçen gün artırıyor. Katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesi ve nitelikli istihdamın artmasına öncülük ediyor.  Bilim dünyasına son dönemde pek çok alanda kazandırdığı nitelikli çalışmalar neticesinde araştırma üniversitesi etiketi alan üniversitemiz, araştırmacılara yönelik verdiği mentörlük desteğini de sürdürüyor. Girişimcilerin, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri için danışmanlık hizmeti ve eğitimler veriyor. Fikir aşamasından pazara kadar olan faaliyetleri destekleyen birimlerimiz, bir yandan nitelikli girişimciliği özendirirken diğer yandan da uluslararası rekabet gücü olan, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün geliştirebilen girişimleri ve girişimcileri sektöre kazandırıyor” diye konuştu.

Başarı oranı yüzde 80’e yükseldi

 TÜBİTAK Bireysel Genç Girişim Uygulayıcı Kuruluşları arasında yer alan EBİLTEM ve Ege Teknopark’ın genç, yenilikçi ve girişimci adayların hayallerini gerçekleştirmeye devam ettiğini vurgulayan Rektör Budak,  “Girişimcilerin iş fikirlerini hayata geçirmeleri için destek veren TÜBİTAK BiGG programının 2021-1 dönemi sonuçları açıklandı. EBİLTEM ve EGE Teknopark’ın mentörlüğünde BİGG-Ege programımız ile TÜBİTAK’a sunulan 5 projenin 4’ü desteklenmeye hak kazandı. Bu kapsamda TÜBİTAK’a sunulan 305 projenin 132’si desteklendi. Böylelikle EBİLTEM ve  Ege Teknopark’ın başarı oranı yüzde 80’e ulaştı. Desteklenen girişimcilerimiz; Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Oğuz Bayraktar, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mümin Alper Erdoğan ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Akdemir ve EÜ Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Dr. Öğretim Görevlisi Aslı Şahiner’i tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Emre İlker ise bu tür başarıların motivasyonlarını artırdığını ifade ederek,  Ege Teknopark olarak yaşam bilimleri ve sağlık alanları başta olmak üzere farklı sektörlerde yüksek katma değerli ürünlerin üretilmesine yönelik Ar-Ge çalışmalarına ortam yaratmaya, danışmanlık ve eğitim hizmetleri vermeye devam edeceklerini söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir