Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Tire Kutsan MYO TOSBİ Yerleşkesi önümüzdeki yıl hizmete açılacak

İş garantili Üniversite-Sanayi iş birliği projesinde sona gelindi

 Tire Kaymakamlığı koordinesinde; Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek Yüksekokulu ile Tire Organize Sanayi Bölgesi (TOSBİ) Müdürlüğü arasında yapılan işbirliği çerçevesinde geçtiğimiz Haziran ayında temeli atılan yerleşkenin inşa çalışmalarında sona gelindi. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Tire Belediye Başkan Vekili Sefa Yıldırım, Tire Kutsan Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kaya, Tire Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Çapkınoğlu; üniversite-sanayi iş birliğine örnek proje kapsamında inşa edilen binayı ziyaret ederek çalışmaları yerinde incelediler.

Ege Üniversitesinin her biriminin bulundukları bölgelere önemli katkılar sunduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Öğrencilerin uygulamalı eğitim alacakları, üniversite-sanayi iş birliğinin en güzel örneklerinden olan bu proje ile yerli üretime destek vereceğiz. Binamızda 2 laboratuvar, 4 sınıf, yemekhane, yönetim ve öğretim elemanı ofisleri, öğrenci etkinlik alanları ve diğer gereksinim duyulan alanlar inşa edildi ve çevre düzenlemesi tamamlandı. Yüksekokulumuzun elektrik ve ısıtma sistemi GES (Güneş Enerjisi Sistemi) ile temin edilecek. Kısa bir zaman içerisinde laboratuvar malzemeleri ve diğer ekipmanların tamamlanması ile binamız,  eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri için hazır hale gelecek. 2022-2023 eğitim ve öğretim döneminde hizmete açmayı planlıyoruz. Binamızın faaliyete geçmesi ile birlikte Tire Kutsan Meslek Yüksekokulu öğrencileri işbaşı eğitime başlayacak, başarılı mezunlara iş garantisi verilerek istihdam sorunları çözülmüş olacak. Bununla birlikte Tire Organize Sanayi Bölgesi firmalarının sorunları, bilimsel araştırma projelerine dönüştürülecek ve sorunlar bilimsel temelde çözülecek. Bu yolla nitelikli makale çalışmalar ve TUBİTAK projeleri üretilerek, tam akredite ve Araştırma Üniversitesi olan üniversitemizin yayın envanterine ciddi katkılar sağlayan bir kurum haline gelecek. Destekleri adına Valimiz Sayın  Yavuz Selim Köşger’e teşekkürlerimi sunuyorum. Hem bölgedeki sanayi kuruluşları hem de öğrencilerimiz için karşılıklı fayda sağlayacak bir projeyi hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

 Tire Kutsan MYO Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kaya ise “Bu projenin gerçekleştirilmesine onay veren Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a, proje paydaşlarımızın yetkililerine ve destek sağlayan bütün işadamlarına teşekkür ederim. Örnek projemizin yenilerine emsal olmasını temenni ediyor, hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir