Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Prof. Dr. Budak “Kısa ve orta vadeli hedeflerimize ulaştık, sırada uzun vadeli hedeflerimiz var”

Rektör Budak Tıp Fakültesinde öğretim elemanlarıyla buluştu

Prof. Dr. Budak “Kısa ve orta vadeli hedeflerimize ulaştık, sırada uzun vadeli hedeflerimiz var”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle yeniden Ege Üniversitesi Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Necdet Budak’ın yeni dönemdeki ilk icraatlarından biri, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesindeki anabilim dallarında görevli öğretim elemanlarıyla bir araya gelmek oldu. Yaklaşık bir ay boyunca fakülte bünyesindeki akademisyenlerle toplantılar yaptıklarını belirten Rektör Budak, “Üniversitemiz, bilimsel anlamda son 4 yılda önemli bir dönüşüm yaşadı. Kısa ve orta vadeli hedeflerimize ulaştık, şimdi sırada bu hedeflerimizin sürdürülebilir olması ve uzun vadeli hedeflerimize ulaşmak var. Akademik ve idari çalışanlarımızla, ortak akıl anlayışımız çerçevesinde planlarımızı hayata geçireceğimize yürekten inanıyorum” dedi.

 “Her geçen gün yeni başarılara imza attık”

Ege Üniversitesinin son 4 yılda, bilimsel anlamda ciddi bir dönüşüm içinde olduğuna dikkat çeken Rektör Budak, kısa ve orta vadeli hedeflere ulaştıklarını kaydetti. Söz konusu hedeflerin sürdürülebilir olması gerekliliğine ve sıranın uzun vadeli hedeflere geldiğine değinen Rektör Budak, “Önceliğimiz öğrenci odaklı bir yönetim anlayışının hâkim olduğu, mutlu çalışanlara sahip daha yeşil ve çevreci bir üniversite oluşturmaktı. Geçen dönem, tüm akademik ve idari kadromuzla çeşitli projeler kapsamında bir araya geldik, sorun ve görüşleri dinledik. Birlikte çözümler ürettik. Öğrenci odaklılık anlamında A Plus olduk. Öğrencilerimizin memnuniyetine yönelik projelerimizi hayata geçirdik. Yine akademik ve idari çalışanlarımızın memnuniyeti için önemli adımlar attık. Ege Üniversitesinin adı bilim camiasında çok daha fazla duyulur olmaya başladı, her geçen gün yeni başarılara imza attık. Peyzaj düzenlemeleriyle artık daha yeşil ve çevreci bir kampüse sahibiz. Üniversite hastanemizin Sağlık Bakanlığı tarafından A Plus ilan edilmesi ve kurum olarak tam akreditasyon almayı başaran ilk üniversite olmamız kısa ve orta vadeli hedeflerimiz arasındaydı. Elbette bu başarıları hep birlikte elde ettik ve şimdi sıra uzun vadeli hedeflerimizde. Bu hedeflerimizden birisi ‘Araştırma Üniversitesi’ olmaktı. YÖK’te düzenlenen törende, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank ve Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’dan ‘Araştırma Üniversitesi’ beratımızı aldık” diye konuştu.

“Önceliğimiz elde ettiğimiz başarıları sürdürülebilir kılmak”

Öğrenci odaklı yönetim anlayışı, tam akreditasyon, çalışan memnuniyeti, A Plus Hastane ve Araştırma Üniversitesi hedeflerinin her birine yoğun bir emek karşılığında ulaşılabildiğine dikkat çeken Rektör Budak, “Önceliğimiz, elde ettiğimiz başarılarımızı sürdürülebilir kılmak. Elbette bir gün bizler de görevlerimizi gelecek kuşaklara devredeceğiz. Biz, başarı çıtamızı yükseltebildiğimiz kadar yükseltelim ki bizden sonra gelenler sağlam bir altyapıya sahip üniversitemizi çok daha ileri noktalara taşısın. Uzun vadeli bir diğer hedefimiz ise dijitalleşme ve uluslararasılaşma. Geçen dönem yürüttüğümüz projelerle üniversitemizi belli bir noktaya taşıdık, ancak bu yeterli değil. Çok daha ileri noktalara, üniversitemizi hak ettiği yere taşımak için daha çok çalışacağız. Tıp Fakültemizde bin 500’e yakın öğretim elemanıyla yaptığımız toplantılarımızı kampüsümüze de yayacağız ve ortak bir akıl doğrultusunda üniversitemizi hep birlikte geleceğe taşıyacağız. Bir başka uzun vadeli hedefimiz olan hastanemizin yerinde inşa edilmesine yönelik de önemli gelişmeler yaşıyoruz. Bu anlamda da ilerlemeler kaydediyoruz. Ege Üniversitesine yakışır son derece modern bir yapıya kavuşacağız” dedi.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın, Tıp Fakültesi bünyesinde yer alan 43 anabilim dalından yaklaşık bin 500 öğretim elemanıyla bir araya gelerek gerçekleştirdiği toplantılarda 2021 yılı değerlendirilirken anabilim dallarının 2022 hedeflerine değinildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir