Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

TSE, EGEHAYMER’in ‘ISO 9001 Kalite Belgesi’ni üç yıl daha uzattı

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından gerçekleştirilen kalite denetimlerinden başarıyla geçen Ege Üniversitesi Laboratuvar Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEHAYMER), “TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetimi Sistem Standardı Belgesi”nin süresi üç yıl daha uzatıldı.

Türkiye’deki tüm laboratuvar hayvanları uygulama ve araştırma merkezleri arasında “TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetimi Sistem Standardı Belgesi” alan ilk merkez olan EGEHAYMER, TSE tarafından yapılan kalite denetimlerini başarıyla geçti.

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Laboratuvar hayvanlarının yetiştirilmesinde ve bakımında etik ilkeler çerçevesinde üst düzey teknolojiler ile hayvanların refahı gözetilerek çalışmalar yürüten EGEHAYMER’in yapılan denetim ve değerlendirmelerde kalitesi tescillenerek güçlü bir laboratuvar altyapısına, donanımlı akademik ve idari personele sahip olduğu ortaya kondu. Merkezimiz; araştırmacılara gerekli altyapı ve desteğin en iyi şekilde verildiği, uluslararası platformda lider bir araştırma-uygulama merkezi niteliği kazandığı ve bunun sürdürülebilir olduğu belgelendirildi. Son dönemde merkezimizin laboratuvar altyapısını güçlendirmek için önemli adımlar attık. Merkezimiz bünyesinde Laboratuvar Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi Görüntüleme Laboratuvarı ile Su Ürünleri Araştırma Laboratuvarları ve  Biyokimya Araştırma Laboratuvarını hizmete açtık. ‘Görüntüleme Laboratuvarı’, ‘Röntgen Cihazı ve Bilgisayarlı Radyoloji Sistemi’, ‘Ultrasonografi Cihazı’, İdrar Analiz Cihazı’ , ‘Profesyonel Hayvan Tıraş Makinesi’, ‘Veteriner Hasta başı Monitörü’,  ‘Elektrokoter’ ve ‘Operasyon Sonrası Yoğun Bakım Kabini’ gibi yeni cihazları merkezimize kazandırdık. Bilim insanlarımız ve araştırmacılar daha nitelikli çalışma ortamı sunduk. Yeni olanaklarıyla hizmetini kesintisiz sürdüren merkezimizin başarısına katkı sunarak kalitesinin daha da artırılmasına destek veren tüm mensuplarımızı tebrik ediyorum” dedi.

Türk Standartları Enstitüsü tarafından yapılan denetlemelerde oluşturulan ekosistemin sürdürülebilir olduğunun üç yıl daha belgelendirildiğini vurgulayan EGEHAYMER Müdürü Prof. Dr. Murat Olukman,  “Merkezimizin gelişmesinde desteğini hiçbir zaman bizden esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 Uluslararası Standardizasyon Kuruluşu

Uluslararası Standardizasyon Kuruluşu,  ulusal standart kuruluşlarının dünya çapında bir federasyonu. Bu federasyonun uluslararası platformda kullanılmak üzere sunduğu; var olan tüm yönetim sistemlerinin temelini oluşturan ve Türk Standartları Enstitüsü tarafından kapsama alınan “TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetimi Sistem Standardı” 1987 yılında yayımlandığı tarihten itibaren en fazla ilgiyi ve uygulama alanını bulan standart belgeyi oluşturuyor. Bu standart; kuruluşta kalite anlayışının gelişimini, kârın, verimliliğin ve pazar payının artmasını, etkin bir yönetimi, maliyetin azalmasını, çalışanların tatminini, kuruluş içi iletişimde iyileşmeyi,  tüm faaliyetlerde geniş izleme ve kontrolü, iadelerin azalmasını, araştırmacı şikayetinin azalması, memnuniyetin artmasını, ulusal ve uluslararası düzeyde uygulanabilirliği sağlıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir