Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü, akreditasyon için ilk adımı attı

Ege Üniversitesi (EÜ) tüm birimleriyle akredite çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. EÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü lisans eğitim programı, akreditasyon için ilk adımı atarak niyet mektubunu hazırladı. Çalışmalarına tüm hızıyla devam eden Ebelik Bölümü Akreditasyon Komisyonu, hazırlanan niyet mektubunu Fakülte Dekanı Prof. Dr. Asiye Durmaz Akyol’a sundu. Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman Soğukpınar, “Ebelik lisans programımızın akreditasyonunu, yaşama sağlıklı ve kaliteli başlangıçlar için bir hedef olarak görüyoruz” dedi.

Ebelik Bölümü tarafından gerçekleştirilen akreditasyon çalışmalarından bahseden Prof. Dr. Soğukpınar, “Çalışmalarımız kapsamında; iç-dış paydaş görüşleri toplantısı, akredite olan bölümlerin katılımı ile gerçekleştirilen Akreditasyon Yolculuğu Paneli, Akreditasyon Sürecinde Planla, Uygula, Kontrol Et ve Önlem Al (PUKÖ) Çevrimlerinin Önemi ve Pratik Çözüm Önerileri eğitimi gibi faaliyetler gerçekleştirdik. Ayrıca öz değerlendirme raporumuzun oluşturulması amacıyla düzenli toplantılar yaptık.  Sağlık Bilimleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneğine (SABAK) akreditasyon başvurusu yapmak için  ‘Niyet Mektubu’muzu hazırladık ve Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Asiye Durmaz Akyol’a sunduk” diye konuştu.

Akreditasyon Komisyonu faaliyetleri hakkında bilgi veren Komisyon Başkanı Prof. Dr. Esin Çeber Turfan ise “Öz Değerlendirme Raporumuzu tamamlayarak 2021 yılının son toplantısını yaptık. Üniversitemizin ve Fakültemizin stratejik planı ve hedefleri doğrultusunda, programın kalitesinin geliştirilmesi ve kalite düzeyinin onaylanması amacı ile aktif bir şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Komisyon çalışmalarımıza, fakülte yönetim ve idari çalışanları, ebelik bölümümüzdeki tüm öğretim üye ve elemanlarımız büyük bir özveri ile destek verdi. Hepsine teşekkürlerimi sunuyorum.  Daha yapılacak çok işimiz var. Ebelik Bölümü olarak güçlü kadromuzla beş yıllık akreditasyon almaya hak kazanacağımıza yürekten inanıyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir