Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Omurga Cerrahları Dr. Mehmet Zileli İleri Spinal Cerrahi Kursunda Buluştu

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Zileli, bir dönem başkanlığını da yürüttüğü Türk Nöroşirürji Derneği desteğiyle düzenlenen “İleri Spinal Cerrahi Kursu”nda, genç hekimlere olgular üzerinden omurga cerrahisi eğitimi verdi. Tıpta bilgilerin 4 yılda bir iki katına çıktığını vurgulayan Prof. Dr. Zileli, “Tıpta mezuniyet sonrası eğitim olmazsa olmazlardandır” dedi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Zileli adının verildiği kurs, Swissotel Grand Efes’te düzenlendi. Prof. Dr. Zileli’nin bir dönem başkanlığını da yaptığı Türk Nöroşirürji Derneği ev sahipliğinde ve iki gün süren kursta, hasta sunumları üzerinden spinal cerrahisine yönelik en güncel gelişmeler üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.

Kursun bu yıl 20’ncisinin düzenlendiğini söyleyen Prof. Dr. Zileli, “Tıpta uzman olunduktan sonra eğitim bitmiyor, kursa katılanlar bilgilerini güncellerken pratiklerini de geliştiriyorlar. Katılanlar, hasta yönetimi, komplikasyonları önleme gibi konularda üst düzey bir eğitim alıyor. Bizim branşımız çok dinamik bir branştır. Bilimsel yayınların sürekli izlenmesi bir aşamadır. Ancak bu kurslarda, alanında uzman öğretim üyeleri tarafından vaka bazlı olarak tartışılınca en yeni bilgilerin daha kolay öğrenilmesi mümkün oluyor. 1996’dan beri düzenlenen bu kurslar, önceleri Ege Üniversitesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniği salonunda yapılıyordu. Daha önce 2 yılda bir olan, 2020’de Covid nedeniyle aksayan kursların, bu yıl 20’ncisi düzenlendi. Kursa 170’in üzerinde beyin ve sinir cerrahisi ve ortopedi uzmanı hekim katıldı” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir