Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Şehit ailelerine diş taraması yapıldı

EÜ Diş Hekimliği Fakültesinden anlamlı etkinlik

Şehit ailelerine diş taraması yapıldı

Rüya Altıkızlar-Hazal Ayar-Cihad Başaran

Ege Üniversitesi(EÜ) Diş Hekimliği Fakültesi tarafından “Ağız ve Diş Sağlığı” haftası etkinlikleri kapsamında şehit yakınları ve ailelerine yönelik anlamlı bir etkinlik düzenlendi. EÜ Diş Hekimliği Fakültesi Bilim ve Sanat Konferans Salonu’nda yapılan etkinliğe Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazan Ersin, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkün, Başhekim Doç. Dr. Arzu Aykut Yetkiner, Klinik Bilimleri Bölümü Periodontoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pınar Meriç Kantar, akademisyenler, öğrenciler, şehit yakınları ve aileleri katıldı. Etkinlikte şehit ailesi ve yakınlarına hekimler tarafından diş sağlığı taraması yapıldı.

Etkinlikte konuşan Dekanı Prof. Dr. Nazan Ersin, ağız ve diş sağlığı bakımına çocuk yaştan itibaren önem verilmesine ve ailelerin bu konuda duyarlı olması gerektiğine dikkat çekti. Prof. Dr. Ersin, “Çocuklarımız, bizim için çok değerli. Çocukların diş hekimlerinden korkmaması adına ailelerin küçük yaştan itibaren çocuklarını düzenli olarak kontrole götürmesini öneriyorum. Ayrıca katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bugün şehit aile ve yakınlarına diş taraması yapıldı ve problemi bulunan şehit yakınlarının randevuları verilerek tedavi süreçleri en kısa sürede başlatılacak ” dedi.

Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkün ve Başhekim Doç. Dr. Arzu Aykut Yetkiner ise, katılımcılara ağız ve diş sağlığı bakımında halk arasında doğru bilinen yanlışlar hakkında bilgiler aktardı.

Doç. Dr. Pınar Meriç Kantar, katılımcılara ağız ve diş sağlığı bakımında dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda bilgiler verdi. Diş tedavisinde hekim ve hastanın birlikte hareket etmesi gerektiğini söyleyen Doç. Dr. Meriç Kantar, “Diş eti hastalığı olduğunda biz hekimler olarak direkt diş çekmeye yönelik hareket etmiyoruz. Önceliğimiz tedavi oluyor. Bu tedavi sürecinde de hekim ve hastanın birlikte hareket etmesi gerekiyor.  Hekim tedaviyi gerçekleştirdikten sonra hasta gerekli özeni göstermezse hastalığın tekrarlaması ve ilerlemesi daha hızlı oluyor yani ayda bir diş temizlemeye giderim fırçalamama gerek yok derseniz daha büyük diş eti problemleri yaşarsınız” dedi.

Ayrıca Dekan Prof. Dr. Nazan Ersin, katkılarından dolayı Doç. Dr. Meriç Kantar’a “Teşekkür Belgesi” verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir