Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ’de “Cumhuriyet ve Hemşirelik Konferansı”

Ayşe Akar – Halil Çoban

Ege Üniversitesi (EÜ) Hemşirelik Fakültesi tarafından “Cumhuriyet ve Hemşirelik” konferansı düzenlendi. Cumhuriyet ve Atatürk Günleri kapsamında düzenlenen etkinlik, çevirim içi olarak gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü EÜ Hemşirelik Fakültesi Halk Sağlığı Hemşireliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülengül Mermer’in yaptığı etkinliğe, EÜ Hemşirelik Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Conk da katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren EÜ Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Dönmez,  “Cumhuriyet ve hemşireliği konu aldığımız bu kıymetli konferansta Cumhuriyete ulaşmada hemşireliğin ne kadar önemli olduğunu konuşacağız. Özellikle Kurtuluş Savaşı’nda aldığımız rollerle Cumhuriyete kavuşmayı sağlayan önemli bir mesleğin mensubuyuz. Bu konferansta emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Türkiye’nin birçok üniversitesinden pek çok akademisyen, hemşire ve öğrencinin katıldığı konferansta Prof. Dr. Zeynep Conk sunumunda,  Cumhuriyetin kurulması ve sonrasında hemşirelik eğitiminin gelişimi ile sağlık sistemindeki iyileşmelere yönelik detaylı bir inceleme yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir