Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Sağlık hizmetleri ve bilimsel hizmetlere katkı sunan yatırımlar sürüyor

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı kliniğine yapılan yatırımlar, sağlık hizmetlerinin kalitesini artırırken, akademik faaliyetlere de önemli katkılar sunuyor. Ulusal ve uluslararası başarılara imza atan akademisyenleri tebrik eden EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, maddi ve manevi desteklerinin her zaman devam edeceğini söyledi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı kliniğine son 4 yılda yapılan yatırımların hem sağlık hizmetlerinin kalitesinin artmasında hem de akademik faaliyetlere önemli katkılar sunduğunu söyleyen EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, yatırımların aksamadan süreceğini kaydetti. EÜTF Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalınan gerek bilimsel başarıları gerek sağlık hizmetleri gerekse yetiştirdiği uzman hekimlerle Türkiye’de ilk sıralarda yer aldığına dikkat çeken Rektör Budak, “İlk tüp bebek uygulamasının başarıyla yapılığı, TUS sınavlarında kadın doğum alanında en yüksek puanla girilen kliniğimiz, laparoskopik ve robotik cerrahide uluslararası çapta başarılara imza atmaktadır. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin uluslararası kalite standartlarında bir marka olmasına önemli katkılar sunan Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı akademisyenlerimize çalışmalarında başarılar diliyorum, her zaman maddi ve manevi yanlarında olacağız” dedi.

“GURURLU VE MUTLUYUZ”

EÜTF Kadın Hastalıkları ve Doğam Anabilim Dalının Türkiye’de birçok ilki başardığını hatırlatan Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Mete İtil, “Bunun yanında kliniğimiz ulusal ve uluslararası bir eğitim merkezidir. Son dönemde yapılan yatırımlar sonrası kliniğimizin aktivasyonları ve verdiği eğitimin düzeyi önemli ölçüde artmıştır. Yurt dışında yapılıp bizim kliniğimizde yapılmayan hiçbir cerrahi girişim ya da tedavi bulunmamaktadır. Ayrıca asistan eğitimi ve jinekolojik onkolojik cerrahide Avrupa Birliği akreditasyonuna sahibiz. Jinekolojik endoskopi, robotik cerrahi, ürojinekoloji ve perinatoloji alanlarından da eğitim merkeziyiz. Son derece gururlu ve memnunuz. Özellikle yönetimimize ve Rektörümüze teşekkür ediyoruz diye konuştu

“ALTYAPI DÜNYA STANDARTLARINA ULAŞTI”

EÜTF Kadın Hastalıkları ve Doğam Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Akdemir, “Hastanemiz tüm branşlarıyla beraber Rektörlüğümüzün ciddi destekleriyle donanımsal anlamda bütün altyapılarını hızlıca dünya standartlarına ulaştırmış durumda. Hem akademik düzeyde hem sağlık hizmetlerinin kaliteli yürütülmesi anlamında potansiyelini ortaya koymuş durumda” diye konuştu. Aynı anabilim dalından Doç. Dr. Ahmet Özgür Yeniel de “Tasarımı, patenti hatta bazılarının üretimi bize ait olan tıbbi cihazlarla yeni yılı karşılamayı umuyoruz. Hem ülkemizde kullanılacak hem de dünyaya sunacağımız ürünlerle üniversitemizin ve ülkemizin adını duyurmayı amaçlıyoruz. Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir