Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ Genç Kızılay Topluluğu eğitim ve sosyal faaliyetlerini sürdürüyor

Muhammet Emin Şanlı-Büşra Babur                        

Ege Üniversitesi Genç Kızılay Topluluğu, yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte gençlerde afet bilinci, ilkyardım, kan, kök hücre, bağımlılıkla mücadele, sosyal sorumluluk ve  topluma hizmet alanlarında bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla faaliyetlerine devam ediyor.

Çeşitli etkinliklerle kutlanan Kızılay Haftası dolayısıyla açıklama yapan  Ege Üniversitesi Genç Kızılay Topluluğu Başkanı Furkan Aydın, “Üniversitemizin öğrencileri başta olmak üzere tüm bireylere Kızılay’ın misyonunu, vizyonunu ve temel ilkelerini anlatmak hedefi ile faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Öğrenci arkadaşlarımıza, etik değerlere bağlı, toplumsal sorumluluk sahibi olma bilinci kazandırmak istiyoruz. Yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte gençlerde afet bilincinin oluşması, kök hücre, kan bağışı,  yardımlaşma, dayanışma duygusu ve sosyal sorumluluk bilinci kazandırmayı hedefliyoruz. Gençlerin topluma hizmet alanlarında bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla faaliyetlerimize devam ediyoruz” diye konuştu.

Öğrencilerin kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla çeşitli eğitimler düzenlediklerini ifade eden Furkan Aydın, öğrencilerin hem sosyalleşebileceği hem de çevresine, çocuklara, hayvanlara, insanlara ve her türlü canlıya faydalı olabilecek etkinlikler düzenlediklerini vurgulayarak,  “Anaokulu ziyaretleri, fidan dikim etkinlikleri, sokak hayvanlarını besleme, insanlara hayvan sevgisi aşılama gibi etkinlikler düzenliyoruz” dedi. Bunlara ek olarak öğrencilerin hayata geçirmek istedikleri fikirleri proje haline getirmeleri için proje yazma eğitimleri de verdiklerini vurgulayan Aydın, aynı zamanda öğrencilerin etkinlik ve eğitimleri kendilerinin de organize edebilmesine olanak tanıdıklarını ekledi.

Aydın, her üyenin aynı zamanda Kızılay gönüllüsü olduğunu ve topluluk olarak Kızılay Haftası’nda anaokuluna giderek oradaki çocuklarla oyunlar oynayıp Kızılay’ı tanıttıklarını söyledi. Kızılay Haftası’nda Genç Kızılay Topluluğu’nun da katılımıyla İzmir Kızılay Şubesi tarafından düzenlenen çeşitli tanıtım etkinlikler ile haftayı kutladıklarını ifade eden Aydın, bilinenin aksine Kızılay’ın sadece kan almak ve kan vermek gibi bir misyonu olmadığını aynı zamanda farklı alanlarda da birçok faaliyet yaptığını vurguladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir