Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ Savunma Teknolojileri Topluluğuna yoğun ilgi

Savunma teknolojileri alanında farkındalık oluşturarak ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde ettiği başarılarla adından söz ettiren duyuran Ege Üniversitesi Savunma Teknolojileri Topluluğu (SAVTEK) üyelerinin açtıkları tanıtım standına öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Kurulduğu günden bu yana sahip olduğu vizyon ve misyon doğrultusundaki başarılarıyla adından söz ettiren Ege SAVTEK, Egeli öğrencilerin Türk savunma sanayinde aranan mühendisler olmasını sağlamayı ve Ege Üniversitesini hem ulusal, hem de uluslararası arenada en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyor. Akademik danışmanlığını Prof. Dr. Aydoğan Özdamar’ın yaptığı SAVTEK, gerçekleştirdiği etkinliklerle savunma teknolojileri alanında farkındalık ve deneyim kazandırırken; sanayi-üniversite iş birliklerini de güçlendiriyor. Mühendislik alanında hizmet veren topluluk, başta makine, bilgisayar, elektrik elektronik ve kimya mühendisliği olmak üzere, Ege Üniversitesinin 20 farklı bölümündeki öğrenci kitlesine hitap ediyor.

Başarılarıyla adından söz ettirdi

Bünyesinde bulunan takımlar ile birçok başarılı projenin altına imzasını atan Ege SAVTEK; 2019 yılında Ege Roket Takımı ile TEKNOFEST Yüksek İrtifa Roket kategorisinde 571 takım arasında ilk 15’e girerek finalist oldu. Ege İKA Takımı, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı ROBOİK İnsansız Kara Aracı Yarışmasında, Türkiye dördüncüsü olma başarısını gösterdi. Ege ROV Takımı, TEKNOFEST 2020 yarışmasında, İnsansız Su Altı Sistemleri Kategorisi Kavramsal Tasarım Raporu aşamasında 220 takım arasından altıncı oldu. Sızdırmazlık ve hareket kabiliyeti videosu aşamasında yapılan değerlendirmeler sonucu dördüncülük elde ederek, finale kalmaya hak kazandı. Ege ROV takımı çalışmalarına hız kesmeden devam edip, TEKNOFEST 2021 İnsansız Su Altı Sistemleri yarışmasında 300’ü aşkın takım arasından dördüncülük elde ederek, 3 büyük ödülden biri olan ‘En İyi Takım Ruhu Ödülü’nü almaya hak kazandı.

Birçok fuar ve sergiye katılım sağlayarak hayata geçirdiği proje çalışmalarını sergileyen SAVTEK; Türk savunma sanayii alanında 10’dan fazla firmayı ağırladığı tecrübe sohbetleri, teknik gezileri, blog sitesi, dergi grubu ve eğitim faaliyetleri ile de hem sosyal, hem teknik alanlarda faaliyetler gerçekleştiriyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir