Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Egeli tasarımcılara 3 boyutlu simülasyon yazılımı desteği

Ege Üniversitesi ile Masterkey arasında eğitim ortaklığı

Egeli tasarımcılara 3 boyutlu simülasyon yazılımı desteği

Ege Üniversitesi Moda ve Tasarım Yüksekokulu ile Masterkey arasında “Eğitim Ortaklığı Programı Anlaşması” imzalandı. Ege Üniversitesi Senato Salonu’nda düzenlenen imza törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Atılgan, Moda ve Tasarım Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ziynet Öndoğan ve  Masterkey Türkiye Genel Müdürü Kerem Kadiroğlu katıldı.

Anlaşma detaylarından bahseden Prof. Dr. Hakan Atılgan,  son teknoloji 3 boyutlu giyim tasarım yazılımı olan “CLO 3D Akademik Versiyon” programının Türkiye’deki tek yetkili temsilcisi Masterkey tarafından Ege Üniversitesinin kullanımına sunulacağını söyledi. Prof. Dr. Atılgan, “2 yıllık süre ile 15 eğitim lisansı üniversitemizin kullanımına sunulacak. Ayrıca eğitmenlerimiz de söz konusu programın kullanımı konusunda ilgili firma tarafından eğitime tabi tutulacak. Dünyanın en çok tercih edilen moda tasarımı yazılımlarından birini eğitim müfredatımıza kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

CLO teknolojisinin, hazır giyim ve tekstil endüstrileri için 3D simülasyon teknolojilerinin etkin kullanımıyla gerçeğe yakın giysi ve giyim malzemeleri görselleştirmesi konusunda başarılı olduğunu söyleyen Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Ziynet Öndoğan, “CLO yazılımının üniversitemize kazandırılması ile birlikte öğrencilerimizin öğrenme deneyimlerini geliştirmek amacıyla, lisans ve lisansüstü programlarımızda 3D teknolojinin kullanımını teşvik ederek yazılımı öğrencilerimize ders olarak okutacağız, üç boyutlu teknolojilerde en yeni tasarım ve hazır giyim üretimi çözümleri konusunda teorik ve uygulamalı eğitimlerle öğrencilerimizin kariyerlerinde öne çıkmalarını destekleyeceğiz. Böylesine faydalı bir teknolojinin akademisyenlerimize ve öğrencilerimize kazandırılması adına Masterkey yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir