Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Vali Köşger’den EÜ Ailesine teşekkür plaketi

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremin ardından faaliyetlerini yürütmek üzere Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinin İzmir Valiliğine tahsisi ve deprem sırasında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi çalışanlarının gösterdiği olağanüstü çaba dolayısıyla tüm İzmirliler adına Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’a teşekkür plaketi takdim etti.

 Ege Üniversitesi İzmir’de meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremin ardından depremzedelerin tedavisinde önemli misyon üstlendi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi depremzedelerin yaralarını sarmak için seferber olurken Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi de İzmir Valiliğine tahsis edildi. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ı makamında ziyaret etti. Ardından Ege Üniversitesi Senatosu’na katılarak, büyük İzmir depremin ardından faaliyetlerini yürütmek üzere Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinin İzmir Valiliğine tahsisi ve deprem sırasında Ege Üniversitesi sağlık çalışanlarının gösterdiği olağanüstü çaba dolayısıyla İzmirliler adına Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’a teşekkür plaketi verdi.

“EÜ’nün başarılarından memnuniyet duyuyorum”

Ege Üniversitesi Senatosunda konuşan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, “İzmir, Türkiye’nin üçüncü büyük şehri. İzmir’in her anlamda köklü bir mazisi bulunuyor. İzmir tarım, liman, ticaret, endüstri şehri olmamın yanında aynı zamanda bir üniversite şehri. Bu üniversiteler arasında en köklüsü Ege Üniversitesi. Ege Üniversitesi yaptığı çalışmalarla hak ettiği yeri alması konusunda emin adımlarla ilerliyor ve gittikçe daha da iyi hale geliyor. Ege Üniversitesi genç bilim insanı yetiştirmede Türkiye birincisi. Ülke olarak en büyük zenginliğimiz, ayrıcalığımız iyi eğitilmiş genç nüfus potansiyelimiz. Ege Üniversitemizin bu anlamda elde ettiği birincilik çok takdir edilesi, Ege Üniversitesine ülkem adına çok teşekkür ediyorum. Bizlerin, İzmir’i teknolojinin başkenti yapmak gibi bir  vizyonu var.  Bununla ilgili bir takım çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Genç dinamik, araştırmacı, yüzü dünyaya dönük ama kendi değerlerinden kopmayan insan profiline; rahatça çalışabileceği, her türlü imkana erişebilecekleri özgürce ve serbestçe düşünebilecekleri, ülkelerine katkı sağlayabilecekleri bir ortam oluşturma gayreti içindeyiz. Üniversitelerimize bu noktada önemli görevler düşüyor. Ege Üniversitesinin, Rektörümüzün önderliğinde gençlerde bu memnuniyeti yakalaması çok önemli bir üstünlüğü, farklılığı ifade ediyor. Bundan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Deprem ve Covid-19 salgını sürecinde Ege Üniversitesi hem hastanesi hem depremzedelere çadır kent kurumasındaki katkılarıyla hem de daha sonra Valiliğimize ev sahipliği yapması ile ciddi bir teşekkürü hak etti. Rektörümüz şahsında hepinize teşekkür ediyorum. Ege Üniversitesini yakından takip ediyor, başarılarınızdan memnuniyet duyuyorum” dedi.

“Üniversitemiz, depremde İzmir’in yüz akı oldu”

 Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ise “Ege Üniversitesinde mottomuzu ‘mutlu çalışanlar, huzurlu üniversite, kaliteli eğitim, aydınlık gelecek’ olarak belirledik. Üniversitemiz bölgenin ilk, ülkenin dördüncü üniversitesi olarak kuruldu. Üniversitemiz misyonunu araştırma üniversitesi olma hedefli, öğrenci odaklı,  eğitim-öğretimde kalite öncelikli bir üniversite olarak değiştirdik. Üç yıldır da bunun üzerine çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Son üç yıllık süreçte eğitim programlarımızın akreditasyonunu yüzde 15’ten yüzde 65’e çıkardık.  2022’de eğitim-öğretim programlarımızın tamamını akredite etmeyi planlıyoruz. Kurumsal akreditasyon anlamında Türkiye’de tam akredite olan ilk üniversiteyiz. Üniversitemiz yükseköğretim kalite kurulu tarafından 5 yıl süre ile tam akreditasyon alarak Türkiye’de bir ilki başardı.  Dünyanın saygın sıralama kuruluşları arasında üniversitemiz yayınlanan listelerde ilk 10 arasında yer alıyor. Bu nedenle bu Eylül ayında araştırma üniversitesi olacağımıza inanıyoruz. Sayın Valim, İzmir’e atandığınız günden beri tüm kamu kurumlarını kucaklamanız bizi desteklemeniz bizim için büyük bir motivasyon kaynağı oldu. Ege Üniversitesi Danışma Kurulu başkanlığını kabul etmeniz üniversitemizde senatomuzda ayrı bir motivasyon sağladı.  Göreve geldiğimiz günden beri yoğun emekler harcadığımız akreditasyon sürecimizde elde ettiğimiz başarıda yanımızda bulunmanız bize güç kattı.  Devam eden Covid- 19 salgını sürecinde Valiliğimiz koordinasyonunda tüm birimlerimizle destek olmaya ve koordineli hareket etmeye özen gösterdik. Bunun yanı sıra İzmir depreminde de biz sağlık ayağı anlamında İzmir’in yüz akı olduk. Bu durumu son Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca da dile getirdi. Valiliğimizin talimatları ve koordineli çalışmaları bizler için çok önemliydi. Ege Üniversitesi olarak sizler koordinasyon ve iş birliği içerisinde çalışmamız devletimiz adına çok büyük kazanç, bundan çok mutluluk duyuyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir