Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege’de doğdu dünya devi oldu

Ege Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesinde (EGE Teknopark)  bünyesinde doğan ve oyun dünyasına yaptığı katkılarla adından övgülerle söz ettiren oyun şirketi Ruby Game Studio,  Angry Birds oyununun sahibi olan dünyanın önde gelen şirketlerinden biri olan Rovio grubuna satıldı. Ruby Game Studio firması gerçekleştirdiği ortaklıkla ülkemize yaklaşık 75 milyon dolarlık döviz girdisi sağlayacak. Ayrıca Ruby Game şirketinin CEO’su Mertcan Kurum anlaşma sonrası Rovio hisselerinden 75 milyon dolarlık hissenin de sahibi olacak.

EGE Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren firmaların ülke sınırlarını aşan başarılarından büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Bu başarı bir tesadüf değil üniversitemizde yaratmaya çalıştığımız AR-Ge kültürünün sahaya yansımasının en güzel göstergelerindendir. Gençlerimiz tarafından Teknopark bünyesinde kurulan Ruby Game Studio firması, dünyaca ünlü Angry Birds oyununun sahibi Rovio grubu ile bir anlaşma imzalayarak ülkemize önemli bir döviz girişi sağlayacak. Ege Üniversitesi olarak bizler, Ülkemizin dünyayla rekabet edebilecek konuma erişmesinin çıkış yolunun, teknoloji üretmekle mümkün olacağının bilinciyle hareket ediyoruz. Üniversitemizde kaliteli eğitim-öğretimin yanı sıra öğrencilerimize teknolojiyi üretebilecek alt yapı olanaklarını sunuyoruz. Her zaman yanında olduğumuz ve çalışmalarıyla gurur duyduğumuz Ruby Games firmamızı ve firma kurucusu Mert Can Kurum’u tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Ege Teknopark’ın ön kuluçka desteği ile 2017 yılında TÜBİTAK teknogirişim fonu almaya hak kazanarak Ege Üniversitesi Teknopark nüvEGE Kuluçka Merkezinde kurulan Ruby Game Studio firması, 2020 yılının ilk çeyreğinde dünyanın tüm oyun kategorilerinde en çok indirilen oyunu “Hunter Assassin”in yayınlamıştı. Ruby Game Studio oyun şirketi, “Sling Drift, Gym Flip, Pixel Shot, Press Inc., Man Thrower, Drink Inc, Hunter Assassin, Doctor Care” gibi oyunlarıyla dünya üzerinde 1 milyardan fazla aktif kullanıcıya ulaştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir