Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Rektör Budak, “Türkiye, eğitim ve bilimle yolunu açacak”

EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, İzmir Biyotıp Genom Merkezini ziyaret etti

 Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, İzmir Biyotıp ve Genom Merkezini ziyaret etti. Türkiye’nin ilk “Tematik Araştırma Merkezi” olan İzmir Biyotıp ve Genom Merkezini ziyaret eden Rektör Budak, daha önce merkez ile yapılan protokol kapsamındaki projeler ve Ege Üniversitesi iş birliği ile yürütülen bilimsel çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İzmir Biyotıp ve Genom Merkezinde yapılan toplantıya Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı ve Merkez Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Atılgan, Ege Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emre İlker, Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Teknoloji Transfer Ofisi Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Özge Andiç Çakır, Doç. Dr. Özge Altun Köroğlu,  merkezde görevli öğretim üyeleri ve proje üreticileri katıldı.

Toplantıda konuşan Rektör Budak, “Geçtiğimiz yıl İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi ile işbirliği protokolü imzalamıştık.  Bu kapsamda çeşitli proje çalışmaları başlattık. Bu yüzden bu merkez oldukça önemli ve üniversiteler olarak bu merkezi çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Burası, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının, bölgedeki tüm araştırıcılara sunduğu mükemmel bir merkez. Bilgi ve bilim çağında, Türkiye’deki üniversiteler arasında yeni bir eşleşmeye gidiyoruz. Akademik güç birliği yapılması gerekiyor.  Biz, Ege Üniversitesi olarak belli üniversitelerle eşlemiş durumdayız. Bunlar, kapsamlı ve kaliteli projeler. Ege Üniversitesi olarak TÜBİTAK ve devlet nezdinde yetkin olduğumuz alanlar Kimya, İlaç ve Gıda Arz Güvenliği olarak belirlendi.  Uluslararası arenada ekonomik rekabet edilebilmesi için burada yapılan çalışmalar oldukça kıymetli. Türkiye, eğitim ve bilimle yolunu açacak. Bizler de üniversite olarak yönetici olarak her türlü desteği sağlayacağız. Ege Üniversitesi olarak iş birlikleri ile başarılı projeler çıkaracağımıza inanıyorum. Üniversite olarak misyon ve vizyonumuzda yapığımız değişikliklerle, somut adımlarla hedeflerimize ilerliyoruz.  Bu bağlamda bu merkez bizim için çok önemli. Burada yapılacak iş birlikleri ile önemli başarılar elde edileceğine inancım tam” dedi.

TÜBİTAK Başkan Yardımcısı ve Merkez Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil ise Ege Üniversitesi ile yapılacak işbirliklerinin çok kıymetli olduğunun altını çizdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir