Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege Üniversitesinden Manisa’ya akademik destek

EÜ Eğitim Fakültesi ile Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü

Ege Üniversitesinden Manisa’ya akademik destek

Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü arasında; Ege Üniversitesi Rektör Yardımcı Prof. Dr. Hakan Atılgan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Yılmaz ve Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici’nin katılımıyla işbirliği projesi protokolü imzalandı. Protokol kapsamında Kodla(Ma)nisa Projesi ve Kendin Yap Atölyeleri Projesinde görev alan Bilişim Teknolojileri öğretmenlerine yönelik mesleki gelişim uygulamaları yapılması, uygulanacak program tasarılarının güncellenmesi ve destekleyici materyaller üretilmesi amaçlanıyor.

Protokol hakkında bilgi veren EÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Yılmaz, “ Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde Manisa Valiliği himayesinde 2015 yılından itibaren Kodla(Ma)nisa Projesi, 2019 yılından itibaren ise Zafer Kalkınma Ajansı tarafından Yeni Nesil Mali Destek Programı (YENEP) kapsamında desteklenen Kendin Yap Atölyeleri Projesi yürütülüyor. Kendin Yap Atölyeleri ve Kodla(Ma)nisa Projeleri kapsamında Manisa genelinde 30’dan fazla robotik kodlama ve tasarım becerileri öncelikli olmak üzere öğrencilerin dijital becerilini geliştirmeye yönelik yeni nesil tasarım beceri atölyeleri kuruldu. Protokol kapsamında Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü tarafından söz konusu projelerde görev alan Bilişim Teknolojileri öğretmenlerine yönelik mesleki gelişim uygulamaları yapılması, uygulanacak program tasarılarının güncellenmesi ve destekleyici materyaller üretilmesi hedefleniyor” dedi.

Ege Üniversitesinin bilgi birikimini toplumun yararına sunmayı amaçladıklarını belirten Prof. Dr. Yılmaz, “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Alev Ateş Çobanoğlu tarafından Manisa Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlediği Bilişim Teknolojileri öğretmenlerine yapılandırmacı öğrenme kuramı temelinde 5E Öğretim Modeli seminerleri uygulamalı olarak veriliyor. Bu sayede, öğretim üyesinin rehberliğinde, Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinin seminerde öğrendikleri teorik bilgiyi derslerinde uygulayacakları şekilde plan hazırlamaları sağlanıyor.  Protokol kapsamında, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümünden Doç. Dr. Fırat Sarsar ve Dr. Öğr. Üyesi Alev Ateş Çobanoğlu tarafından oluşturulacak editör ekiple, Kendin Yap ve Kodla(Ma)nisa atölyelerinde kullanılacak olan uygulamalar için kılavuz kitaplar hazırlanacak” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir