Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Prof. Dr. Budak, “Ödemiş, prestijli bir kurum kazanmış oldu”

EÜ Ödemiş Sağlık Bilimleri Fakültesi hem ilçeye hem ülkeye katkı sunacak

Prof. Dr. Budak, “Ödemiş, prestijli bir kurum kazanmış oldu”

Cumhurbaşkanı kararı ile kapatılan Ege Üniversitesi Ödemiş Sağlık Yüksekokulu’nun yerine kurulan EÜ Ödemiş Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin yol haritası çizilmeye başlandı. Kurulan fakültenin üniversiteye, Ödemiş’e, İzmir’e ve Ülkemize önemli katkılar sağlayacağını belirten Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, sağlık sektörüne nitelikli ve donanımlı bireyler kazandıracaklarını söyledi.

Fakülte yapılanması hakkında bilgi veren Rektör Budak, “Ödemiş Sağlık Yüksekokulunun fakülteye dönüşmesi ile birlikte bölüm sayımız da artacak. Fakülte bünyesinde açılacak olan; Çocuk Gelişimi, Odyoloji ve Sosyal Hizmetler bölümleri ile daha fazla sayıda disiplinlerarası çalışma yürütme şansı bulacağız. Yeni kurulan fakültemizde öğrenim görecek öğrencilerimizin açılacak yeni bölümlerle birlikte yan dal ve çift ana dal programlarına kaydolup sertifika veya çift diploma edinme fırsatları olacak. Ege Üniversitesi, köklü tarihinden ve inandığı değerlerden gücünü alarak yürüttüğü kaliteli ve yüksek standartlarda eğitim, araştırma ve topluma hizmet faaliyetlerini genişletme fırsatı bulacak. Üniversitemizin 18’inci fakültesi olarak kurulan Ödemiş Sağlık Bilimleri Fakültesi ile önümüzdeki yıllarda lisansüstü eğitim veren bilim dalı- anabilim dalı sayısı artırılarak ilgili dallarda bilim uzmanlarının yetiştirilmesine katkı sağlanacak” dedi.

Yeni fakültenin yöreye de katkı sağlayacağını belirten Prof. Dr. Budak, “Fakültemizin kurulması ile Ödemiş ve yöresinde bulunan özel ve resmi sağlık kuruluşları ile diğer kamu kurum ve kuruluşları arasında daha fazla işbirliği yapılacak ve kurumlar arası iş birliğine dayalı projelerin sayısı ve kalitesi artacak. Fakültemiz, Ödemiş ve yöresine sosyal, ekonomik ve kültürel bir hareketlilik katacak. Tarihi, kültürel ve ekonomik anlamda ulusal ve bölgesel bir değer olan Ödemiş’e, Ege Üniversitesi olarak prestijli bir kurum kazandırmış olduk” dedi.

“Mezunlar sağlıklı bir geleceğin inşasında rol alacaklar”

Prof. Dr. Budak, “Fakültemiz, Ege Üniversitesinin misyonu ve vizyonu çerçevesinde ülkemizin sağlık bilimleri açısından ihtiyaç duyduğu yetişmiş insan gücüne katkı sağlayacaktır. Üniversitemiz, sağlık alanında daha fazla akademik ve bilimsel çalışmayı bilim dünyasının ve toplumun hizmetine sunma fırsatı bulacak. Fakültemizden mezun olacak bireyler, sağlık ve toplumsal yaşamla ilgili olarak koruma, tanılama, önleme ve izleme süreçleri ile daha sağlıklı nesillerin ve dolayısıyla sağlıklı bir geleceğin inşasında rol alacaklardır” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir