Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege’de Uluslararası Çevre Günü Paneli

Ulusal ve uluslararası çevre bilimciler Ege’ye konuk olacak

Ege’de Uluslararası Çevre Günü Paneli

Ege Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇEVMER) tarafından  “5 Haziran Dünya Çevre Günü” dolayısıyla uluslararası katılımlı “Dünya Çevre Günü Paneli” düzenlenecek. Online olarak yapılacak panel, 4 Haziran Cuma günü saat 09.45’te Teams üzerinden gerçekleştirilecek.

Panelin açılış konuşmalarını Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve ÇEVMER Müdürü Prof. Dr. Dinçer Ayaz yapacak. Alanında uzman ulusal ve uluslararası konuşmacıların yer alacağı panelde; Achen Üniversitesi Çevresel Araştırma Enstitüsü öğretim üyesi Prof. Dr. Andreas Schaeffer ve La Coruna Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Cristian A. M. Henri Kennes sunumları ile katılımcıları bilgilendirecek.

Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Doç. Dr. Banu Aktin Yoldaş’ın “Atmadık, Değer Kattık” çevrimiçi atık sergisi panelde katılımcılarla buluşacak. Ayrıca, panelde İskenderun Teknik Üniversitesi İklim Değişikliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Abdulla Sakallı “İklim Değişikliğinin ve Esktrem Durumların Ormanların ve Tahıl Üretimi Üzerine Etkileri”, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Mavi Bayrak Programı Ulusal Koordinatörü Almıla Kından Cebbari “Türkiye’de Yüzme Suyu Kalitesi İzleme Çalışmaları ve Mavi Bayrak” konularında sunumlar yapacak.

Panel ile ilgili detaylı bilgiye ÇEVMER’in internet sitesinden ulaşılabilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir