Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ TEKAUM kalitesini tescilledi

Ege’de akreditasyon çalışmaları son hız sürüyor

EÜ TEKAUM  kalitesini tescilledi

Ege Üniversitesi Tekstil ve Konfeksiyon Araştırma Uygulama Merkezi (TEKAUM), ISO 17025 yeniden akreditasyon denetimini başarıyla tamamlayarak 12 Ocak 2025 tarihine kadar sürecek yeni akreditasyon dönemine girdi. Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanmış sertifikalar, Türk Akreditasyon Kurumu tarafından EÜ TEKAUM’a verildi.  Araştırma Üniversitesi olma hedefiyle her alanda Ege Üniversitesinin kalitesini tescillemek istediklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, bu çalışmalar kapsamında akreditasyon çalışmalarının hızla sürdüğünü söyledi.

EÜ TEKAUM’u başarısından ötürü tebrik eden Prof. Dr. Budak, “Bu sertifikalar sayesinde Millî Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı gibi bakanlıklar ve diğer kamu ve özel sektör için gerekli olan araştırma, raporlama gibi birçok faaliyeti daha üst düzeyde yapmaya devam edeceğiz. Pandemi dönemi olmasına rağmen ordumuzun ve emniyet güçlerimizin ihtiyaçlarını aksatmamak için bütün gücümüzle çalışıyoruz. Bu sayede şu anda yurt içi ve yurt dışındaki  birliklerimizin ihtiyaçları karşılanmakta. Pek çok kurumdan bu konuda üniversitemize övgü alıyoruz. Merkez Müdürümüz Prof.Dr. Faruk Bozdoğan ve ekibini başarılarından dolayı kutluyorum” dedi.

Ege Üniversitesindeki akreditasyon kültürünün devamlılığımı sağlayacaklarını belirten Prof. Dr. Budak, “Son 3 yılda akreditasyona verdiğimiz önem sayesinde YÖKAK tarafından Kurumsal Akreditasyon Programına dahil edilen 11 üniversite arasında yer aldık. Tam akreditasyon için çalışmalarımız sürüyor.  Ege Üniversitesi, hem eğitimde hem de Araştırma-Geliştirme faaliyetlerinde kalitesi tescillenmiş bir kurumdur” diye konuştu.

Not: Fotoğraflar arşiv görüntüsüdür.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir