Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Rektör Budak, “Cumhurbaşkanımızın destekleriyle hastanemizi yerinde yenileyeceğiz”

EÜTF Hastanesinin etüt proje ihalesi tamamlandı

Rektör Budak, “Cumhurbaşkanımızın destekleriyle hastanemizi yerinde yenileyeceğiz”

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Hastanesinin yerinde yenilenmesi için EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın yürüttüğü çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile son Başbakan ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın özel olarak desteklediği proje kapsamında, hastanede bilgilendirme toplantılarının düzenlendiğine dikkat çeken Rektör Budak, “Geniş bir katılımla hocalarımızın ve çalışanlarımızın da görüşleri alınarak yeni hastanemizin projesi üzerine toplantılar düzenliyoruz. Bu toplantılar sonucu hastanemizin projesi hazırlanacak ve yapım için ihale süreci başlayacak” diye konuştu.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Hastanesinin yerinde yenilenmesi için yoğun bir çalışma yürütüyor. Etüt proje ihalesi tamamlanan hastane inşaatıyla ile ilgili hastanede düzenlenen bilgilendirme toplantısında Rektör Budak, EÜTF anabilim dalı başkanlarıyla bir araya geldi. 2018 yılında İzmir’e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı havalimanında 400’e yakın Egeli akademisyenle karşıladıklarında tek taleplerinin hastanenin yerinde yenilenmesi olduğunu hatırlatan Rektör Budak, “Cumhurbaşkanımız o dönem talebimizi geri çevirmedi ve çalışmalara başlanması için talimat verdi. Üniversite hastanemiz büyük bir yapı ve gerek bölgemizin gerekse de kentimizin en önemli sağlık üslerinden birisi. Geçen Ekim ayında yaşadığımız deprem felaketinde hastanemizin ne kadar büyük bir öneme sahip olduğu gözler önüne serildi. Deprem ülkemizin bir gerçeği ve hastanemizin de yenilenmesi gerekiyor. Bu gereklilikten yola çıkarak sürdürdüğümüz çalışmalarımızda önemli bir aşamayı geride bıraktık” dedi.

“PROJE ORTAK AKILLA ÇİZELECEK”

EÜTF Hastanesinin ihtiyaçlarını karşılayacak en iyi projenin çizilmesi için geniş katılım ve ortak aklın önemine vurgu yapan Rektör Budak, “Şu aşamada anabilim dalı başkanlarımızın fikirlerini alıyoruz, daha sonra bölüm bazlı toplantılar düzenlenecek. İhtiyaçlar doğrultusunda ortak akılla en uygun projenin hazırlanmasını ve önümüzdeki on yıllar boyunca hastanemizin kentimize, bölgemize ve ülkemize hizmet vermesini istiyoruz” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR

Ege Üniversitesinin ulusal ve uluslararası başarılarıyla gurur duyduğunu ifade eden Rektör Budak, “Donanımlı akademik kadromuz ülkemizin geleceğini oluşturacak gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmek için yoğun bir çaba harcıyor. Gerek akademik faaliyetlerimiz gerek sağlık hizmetleri anlamında gerekse eğitimde üniversitemizle gurur duyuyoruz. Hastanemizin yerinde yenilenmesi için destek veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, son Başbakanımız ve İzmir Milletvekilimiz Binali Yıldırım’a teşekkür ediyoruz. Şu an daha işin başındayız. Bundan sonraki süreçte proje oluşturulacak ve yapım ihalesine çıkılacak. Hastanenin de kısa süre içinde yerinde yenilenmesi sağlanacak” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir