Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Rektör Budak, “Başarılarımızı sürdürülebilir kılmak için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz”

Ege Üniversitesi uluslararası alanda yükselişini sürdürüyor

Rektör Budak, “Başarılarımızı sürdürülebilir kılmak için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz”

Dünyanın saygın sıralama kuruluşlarından Quacquarelli Symonds (QS) 2021 Dünya Üniversiteler Sıralaması ile Times Higher Education (THE) Gelişen Ekonomiler Üniversite Sıralaması 2021 yayınlandı. Türkiye’den 3 vakıf ve 11 devlet üniversitesinin girdiği QS 2021 Dünya Üniversiteler Sıralamasında Ege Üniversitesi, Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında 7’nci oldu. THE Gelişen Ekonomiler Üniversite Sıralamasında geçen seneye göre puanını artıran Ege Üniversitesi 2021 sıralamalarında  ilk 401-500 aralığında yer aldı.

Rektör Budak, “Uluslararası tanınır bir araştırma üniversitesi olma hedefimiz doğrultusunda hayata geçirdiğimiz uygulamaların sonucunda üniversitemiz, uluslararası değerlendirme yapan kurum ve kuruluşlar tarafından yapılan sıralamalarda yükselişini sürdürüyor. Bu başarılarımızı sürdürülebilir kılmak için yeniden belirlediğimiz Ege Üniversitesinin 2023 vizyonu kapsamında çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz” dedi.

Dünyanın saygın sıralama kuruluşlarından Quacquarelli Symonds (QS) 2021 Dünya Üniversiteler Sıralaması yayınlandı. Türkiye’den 3 vakıf ve 11 devlet üniversitesi sıralamaya girdi. Ege Üniversitesi, Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında 7’nci sırada yer aldı. QS 2021 sıralamasında incelenen 5 bin 500 üniversiteden 1187’si sıralamaya girdi. Listeye yeni eklenen 117 yükseköğretim kurumundan birisi Ege Üniversitesi oldu. Ege Üniversitesi, THE Gelişen Ekonomiler Üniversite Sıralamasında geçen seneye göre puanını artırdı ve 2021 sıralamalarında da yine ilk 401-500 aralığında yer aldı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Göreve geldiğimiz günden bu yana üniversitemizde başlattığımız değişim dönüşüm ve yenilenme çalışmalarımız kapsamında bir yandan altyapımızı güçlendirirken diğer yandan da eğitim ve araştırma alanlarında öncü bir rol üstlenerek pek çok alanda önemli gelişim gösterdik. Uluslararası tanınır bir araştırma üniversitesi hedefimiz doğrultusunda yaptığımız uygulamaların sonucunda önemli başarılar elde ettik.   Dünya üniversitelerini değişik kritere göre değerlendiren farklı kuruluşlar tarafından yapılan sıralamalarda üniversitemiz, ülkemiz vakıf ve devlet üniversiteleri arasında hep ilerleme göstererek yükselişini sürdürdü.  Türkiye’den 3 vakıf ve 11 devlet üniversitesinin girebildiği QS 2021 Dünya Üniversiteler Sıralamasında Ege Üniversitesi, Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında 7’nci sırada yer aldı. QS 2020 sıralamalarında toplam  1070 üniversite sıralanmıştı ve Üniversitemiz 2020 sıralamasında yer bulamamıştı. QS 2021 sıralamasında incelenen 5 bin 500 üniversiteden  1187`si sıralamaya girdi ve 2020`ye göre listeye yeni eklenen 117 üniversiteden birisi Ege Üniversitesi oldu. Yine, THE Gelişen Ekonomiler Üniversite Sıralaması 2020’ye kıyasla puanımızı artırdık ve bu sene de 401-500 bandında yer aldık. 2022 yılında Gelişen Ekonomiler Sıralamasında ilk 400 bandını aşacağımızı öngörüyoruz. Bu başarılar tüm mensuplarımızın emek ve gayretleri ile elde edildi. Rehavete kapılmadan bulunduğumuz konumu daha ileri noktalara taşımak,  uluslararası platformda hak ettiğimiz seviyelere çıkmak için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. Bu başarıya katkı sağlayan tüm mensuplarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir