Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

14 Mart Tıp Bayramına buruk kutlama

14 Mart Tıp Bayramına buruk kutlama

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi. Hastane bahçesindeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan törende konuşan EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, görevi sırasında hayatını kaybeden sağlıkçıları andı. Etkinlikler kapsamında, tıp fakültesi ve hastanenin faaliyetlerine ilişkin sunumların yanı sıra akademik performansta başarı gösteren anabilim dalı başkanlarına plaket verildi. EÜTF’nin ilk öğrencilerinden Prof. Dr. İstemi Nalbantgil, “Ege Tıp’lı Olmak” adlı sunumunda, öğrencilik dönemi ve o yıllardaki 14 Mart etkinliklerine ilişkin anılarını paylaştı.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi bahçesindeki Atatürk Anıtı önünde 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle tören düzenlendi. Törene, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, EÜTF Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, EÜTF Hastanesi Başhakemi Prof. Dr. Sezgin Ulukaya, dekanlık ve hastane yönetimi, öğretim elemanları ile sağlık çalışanları katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunduktan sonra bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Budak, hekimliğin yoğun disiplin gerektiren zorlu bir eğitim sürecinin ardından gelişimin ve yenilenmenin hiç durmadığı, değişen sağlık ihtiyaçları karşısında sürekli bilimsel ilerlemeyi gerektiren yeryüzündeki en kutsal ve en saygın mesleklerden biri olduğunu söyledi. Görevi sırasında ve salgın sürecinde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını rahmetle anan Rektör Budak, “İçinde bulunduğumuz salgın sürecinde de hayatta kalmamızı, salgın koşullarından mümkün olduğunca minimum düzeyde etkilenerek hayatlarımızı sürdürebilmemizi sağlık çalışanlarımızın bu özverisine borçluyuz. Ailelerini, sevdiklerini evde bırakarak, gece gündüz demeden virüse yakalanan hastalarımıza umut olmak; virüsün yayılımını önlemek, hastalığa çözüm üretmek amaçlarıyla tüm sağlık çalışanlarımız eşsiz bir performans sergiledi. Bizler de Ege Üniversitesi olarak bu mücadelede öncü bir rol üstlenmiş olmaktan gurur duyuyoruz” diye konuştu.

REKTÖR BUDAK’TAN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR

Çelenk sunma töreninin ardından EÜTF Muhittin Erel Amfisinde düzenlenen etkinlikte konuşan Rektör Budak, tüm dünyanın salgın sürecinde sağlığın öneminin bir kez daha anlaşıldığına dikkat çekti. Bu süreçte sağlık çalışanlarının aileleri ve kendi hayatlarını dahi ikinci plana attığını hatırlatan Rektör Budak, “Gece gündüz demeden, üstün fedakârlık sarf ederek çalışan kahraman doktorlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza bir kez daha huzurunuzda teşekkür ederim. Ege Üniversitesi olarak hem COVID sürecinde hem de İzmir depremi sırasında sağlık hizmetlerimizi zaman kavramını gözetmeden üstün gayretle sürdürdük.  Sağlık alanında verdiğimiz hizmetler ile adeta bölgenin tüm yükünü omuzlarımızda hissettik. Ancak siz sağlık çalışanlarımızın üstün cabası ve fedakârlığı ile bu zorlu süreçten alnımızın akıyla çıkabildik.  Bu başarı tabi ki bir tesadüf değil. Ege Üniversitesinin tüm alanlarda olduğu gibi sağlık alanında da oluşturduğu 65 yıllık birikimin ve tecrübesinin bir yansıması. Başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum” dedi.

100 YILDA GÖRÜLEN PANDEMİLERDEN EN ŞİDDETLİSİ

EÜTF Dekanı Prof. Dr. Gürgün, “2020 Yılı Anabilim Dalları Akademik Performans Değerlendirmesi” adlı bir sunum yaptı. Fakültenin akademik verilerini paylaşan Prof. Dr. Gürgün, son bir yılda yaşanan pandemiye ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Dekan Gürgün, “100 yılda bir görülen pandemilerden en şiddetlisini 2020 yılında hep birlikte yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Bundan tam 1 yıl önce hayatımıza giren pandemide, tüm dünyada sağlıkçıların değeri bir kez daha anlaşılmış oldu. Değerli hocalarım, meslektaşlarım; gece-gündüz, bayram-tatil, salgın-deprem demeden her şartta, günlerce saatlerce, ailesinden ve sevdiklerinden uzak, gerektiğinde kendi sağlığını ve canını riske atarak, büyük bir özveriyle fedakarca çalışan, hastalarının yaşaması için ellerinden gelen her türlü gayreti sonuna kadar gösteren tüm sağlık çalışanlarımızın tıp bayramını kutluyorum. Pandemi süresince hayatını kaybeden tüm sağlıkçıları minnetle anıyor, geride kalan ailelerine de sabırlar diliyorum” dike konuştu.

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ZORLU YOLCULUĞU

EÜTF Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ulukaya ise “EÜ Hastanesi Sağlık Çalışanlarının Zorlu Yolculuğu ve Başarısı” adlı bir sunum yaptı. Gerek pandemi sürecinde gerekse İzmir Depreminde Egeli sağlık çalışanlarının üstün bir gayret gösterdiğini dile getiren Prof. Dr. Ulukaya, aynı özveriyle hizmet vermeye devam edeceklerini söyledi.

PROF. DR. NALBANTGİL ABILARINI PAYLAŞTI

EÜTF’nin ilk öğrencilerinden biri olan emekli öğretim üyesi Prof. Dr. İstemi Nalbantgil, “Ege Tıp’lı Olmak” adlı sunumunda, öğrencilik dönemi ve o yıllardaki 14 Mart etkinliklerine ilişkin anılarını paylaştı. Törende, akademik performansta başarı gösteren anabilim dalı başkanlarına Rektör Budak plaket takdim etti. Törenin ardından Rektör Budak ve beraberindekiler, EÜTF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Savaş Kansoy’un “Her Yerde Yaşam” fotoğraf sergisini gezdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir