Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Girişimci kadın mühendisler EKAM’ın etkinliğinde buluşacak

Ege Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (EKAM) tarafından “Ege Üniversitesinin Girişimci Kadınları ve Edebiyatımızda İzmirli Bir Kadın Mühendisin Mücadelesi”  adlı etkinlik düzenlenecek. Çevrimiçi yapılacak etkinlik, 15 Mart Pazartesi tarihinde saat 13.00’te başlayacak.

Moderatörlüğünü EÜ Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (EBİLTEM TTO) Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Özge Andiç Çakır’ın üstlendiği etkinliğin açılış konuşmalarını EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve EKAM Merkez Müdürü Doç. Dr. Şerife Çağın gerçekleştirecek. Etkinlikte; Gıda Yüksek Mühendisi Aysun Gürman, “Gıda Sanayi Atıklarının Değerlendirilmesi”; Tekstil Mühendisi Dr. Burcu Karaca Uğural, “Keten Bitkisi ve Yeni Nesi Kompozit Malzemeler”; Yüksek Biyomühendis Çağla Yıldırım ise “Soğuk Atmosferik Plazma ve Medikal Uygulamaları” konulu sunumlar yapacaklar.

EÜ Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü öğretim görevlisi Dr. Asuman Gürman Şahin’in “Rebia Arif Bilgin’in Kadın Tipleri Romanında İzmirli Kadın Mühendisin Mücadelesi” konulu sunumuyla etkinlik sona erecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir