Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege’den akciğer kanserinin erken tanısına yönelik uluslararası proje

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Öğretim Üyesi ve EÜ Kanserle Savaş Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ayşe Caner’in yürütücüsü olduğu, akciğer kanserinin erken tanısı ile tedavi etkinliğini gösteren biyomarkerlerin belirlenmesine yönelik geliştirilen proje TÜBİTAK’tan destek almaya hak kazandı. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ı ziyaret eden Doç. Dr. Caner, Güney Kore’nin Yonsei Üniversitesi işbirliğinde sürdürülecek proje hakkında bilgiler verdi. Doç. Dr. Caner’i tebrik eden Rektör Budak, “Donanımlı öğretim elemanlarımız, gerek ulusal gerekse uluslararası alanlarda önemli projelere imza atıyor. Ayşe hocamıza da başarılar diliyorum” dedi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Öğretim Üyesi ve EÜ Kanserle Savaş Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ayşe Caner ile araştırma ekibi, Güney Kore’nin Yonsei Üniversitesi işbirliğinde geliştirdiği proje, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)’tan destek almaya hak kazandı. Doç. Dr. Caner, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ı ziyaret edip proje hakkında bilgi verdi. Ege Üniversitesinde bilim ikliminin hakim olduğunu söyleyen Rektör Budak, Egeli akademisyenlerin bilimsel araştırmalarını maddi ve manevi anlamda desteklediklerine dikkat çekti.

“Araştırma üniversitesi olma hedefimize hızla ilerliyoruz”

Ege Üniversitesinin donanımlı akademik kadrosunun gerek ulusal gerekse de uluslararası alanlarda önemli projeler yürüttüğüne değinen Rektör Budak, “Üniversitemizde yaptığımız alt yapı yatırımlarıyla araştırmacılarımıza önemli desteklerde bulunuyoruz. Laboratuvar alt yapımızı güncelliyor ve yeniliyoruz. Bu da elbette araştırmalara yansıyor. Araştırma üniversitesi olma hedeflerimize hızla ilerliyoruz. Üniversitemizdeki bilimsel araştırmalar, ulusal ve uluslararası derecelendirme kuruluşlarının verilerine de yansıyor. Hocalarımızın yanındayız ve onları maddi manevi desteklemeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Erken tanı ve tedavi etkinliğini gösterecek biyomarkerler belirlenecek

Yonsei Üniversitesi işbirliğinde sürdürülecek projenin yürütücülüğünü yapan Doç. Dr. Caner, “Akciğer Kanseri Tanısı Almış ve Şüpheli Hasta Gruplarının Ardışık Tükrük ve Gaita Örneklerinde Karşılaştırmalı Mikrobiyata ve Lipidomik Analizler” başlıklı proje kapsamında akciğer kanserinin erken tanısı ile tedavi etkinliğini gösteren biyomarkerlerin belirlenmesine yönelik çalışmalar yapmayı hedefliyoruz. Projemiz 24 ay sürecek ve önemli çıktılar elde edeceğimize inanıyorum. Desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a teşekkür ediyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir