Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Peyzaj mimarlığı ve peyzaj teknikerliği öğrencilerine kaynak oluşturacak kitap

Alanında ilk olma özelliği taşıyor

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Bayındır Meslek Yüksekokulu ve Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyelerinin ortak çalışmasıyla hazırlanan “Yasal Uygulamalar Çerçevesinde Peyzaj Mimarlığı Aplikasyonlarında Maliyet Tespitleri ve Maliyet Etkinliğinin Artırılmasına Yönelik Çalışmalar” kitabı, EÜ Basımevi tarafından yayımlandı. Eser, maliyet etkinliği kapsamında Peyzaj Mimarlığı alanında yazılmış ilk kitap olma özelliğini taşıyor.

Eserin yazarlarından Prof. Dr. Bahriye Gülgün ve Dr. Öğretim Üyesi Handan Çakar’ı makamında ağırlayan EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “ Bayındır Meslek Yüksekokulumuz ve Ziraat Fakültemiz öğretim üyelerinin iş birliğinde yayımlanan bu eser, peyzaj mimarlığı alanında önemli bir kaynak olacaktır. Bu yararlı kitabı literatüre kazandıran hocalarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Keşif ve Metraj dersleri için önemli bir kaynak

Kitap hakkında bilgi veren Dr. Öğretim Üyesi Handan Çakar, “Yasal Uygulamalar Çerçevesinde Peyzaj Mimarlığı Aplikasyonlarında Maliyet Tespitleri ve Maliyet Etkinliğinin Artırılmasına Yönelik Çalışmalar isimli kitabımız, maliyet etkinliği kapsamında Peyzaj Mimarlığı alanında yazılmış ilk kitap olma özelliğini taşımaktadır. Peyzaj mimarlığı ve peyzaj teknikerliği öğrencilerinin ‘keşif ve metraj’ dersleri için önemli bir kaynak kitap niteliğindedir. Bayındır Meslek Yüksekokulu ve Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyelerinin emeği doğrultusunda, aynı isimli Bilimsel Araştırma Projesi sonunda bu kitabı oluşturduk. Kitabımız,  Üniversitemizin basımevi tarafından yayımlandı” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir