Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ Devlet Konservatuvarından iki farklı online Enstelasyon

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Müziği Bölümü, çevrimiçi iki farklı Enstelasyon (tasarım) çalışması gerçekleştirdi. Çalışmalardan ilki, “Bir Özgün Müzik Üzerine Görüntü ve Senaryo Metni Oluşturmak” başlığı altında gerçekleşirken ikinci çalışma ise “Bilinen Sözlü ve Sözsüz Müzik Üzerine Görüntü ve Senaryo-Metin Oluşturarak Yeni Bir Evren Oluşturmak” ismiyle yapıldı.

Çalışmaların enstelasyon tasarım ve düzenlemesini EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı öğretim üyesi Prof. Berrak Taranç üstlendi.  Metinler arası ilişkiler ve prozodi-müzik yönetimini Doç. Dr. Özgen Küçükgökçe ve Doç. Dr. Esin de Thorpe Millard’ın yaptığı çalışmaların sanat yönetmenliğini ve görüntü kurgu sorumluluğunu ise Doç. Dr. Ragıp Taranç gerçekleştirdi.  Afiş tasarımı ve sunuculuğu Nisa İrem Coşkuner tarafından icra edilen etkinliklerde 2020 Güz Dönemi “Görüntü ve Müzik” dersi öğrencileri görev aldı. Aynı ekip ikinci çalışmayı, Sezen Aksu’nun “Kavaklar” isimli sözlü bestesi ile Göksel Baktagir’in “Yollar” isimli enstrümantal bestesi üzerine “Bilinen Sözlü ve Sözsüz Müzik Üzerine Görüntü ve Senaryo- Metin Oluşturarak Yeni Bir Evren Oluşturmak” ismiyle sundu.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Berrak Taranç, “Çalışmalarımızda; müzik, fotoğraf, edebiyat(şiir-öykü) gibi sanatın üç dalından faydalandık. Çalışmalarımızda, her bir katılımcı tarafından farklı boyutlarda üretilen ortak bir fikir anlatısı yapıldı. Konservatuvar Müdürümüz Prof. Dr. Hakan Cevher’in destekleriyle yaptığımız çalışmalarımız, pandemi sürecinde üniversitemizin sanatsal ve bilimsel çalışmalarına nitelik ve nicelik bakımından katkı sağlamıştır” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir