Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Doç. Dr. Başokçu, “Türkiye’nin, uluslararası geniş ölçekli sınavlarda başarısını artırmayı hedefliyoruz”

Egeli akademisyenlerin projelerine TÜBİTAK desteği devam ediyor

Doç. Dr. Başokçu, “Türkiye’nin, uluslararası geniş ölçekli sınavlarda başarısını artırmayı hedefliyoruz”

Ege Üniversitesi (EÜ) Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tahsin Oğuz Başokçu’nun yürütücüsü olduğu proje, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı. “Çevrimiçi Bilişsel Tanıya Dayalı İzleme Modelinin Üst Düzey Düşünme Becerilerine Etkisi” isimli proje, TÜBİTAK tarafından yaklaşık 1,4 milyon bütçe ile desteklenecek.

Proje yürütücüsü Doç. Dr. Tahsin Oğuz Başokçu’yu makamında ağırlayan EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “TÜBİTAK destekli projelerde Türkiye birincisi olan Ege Üniversitesi akademisyenleri,  ulusal ve uluslararası alanlarda yürüttüğü projeler ile önemli başarılara imza atmaya devam ediyor. TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazanan ve ülkemizde eğitim alanındaki bilimsel çalışmalara önemli katkılar sunacak projenin yürütücüsü Doç. Dr. T. Oğuz Başokçu’yu tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

15 bin ortaokul öğrencisiyle gerçekleştirilecek

Doç. Dr. Tahsin Oğuz Başokçu ise “Proje ile Türkiye’nin; PISA, TIMSS, PIRLS gibi uluslararası geniş ölçekli sınavlarda başarısını artırmayı hedefliyoruz. Türkiye genelinde yaklaşık 15 bin ortaokul 5, 6, 7. Sınıf öğrencileri üzerinden 3 yıllık bir süreç içinde gerçekleştirilecek bu proje, çevrimiçi testler ile öğrencilerin üst düzey düşünme becerilerinin ölçülmesini ve geliştirilmesini kapsıyor.  Proje kapsamında ayrıca, yaklaşık 2 bin öğretmene çeşitli eğitimler verilerek, öğretmenlerin proje sürecine dahil edilmesi planlanıyor” diye konuştu.

TÜBİTAK tarafından yaklaşık 1,4 milyon bütçe ile desteklenecek  “Çevrimiçi Bilişsel Tanıya Dayalı İzleme Modelinin Üst Düzey Düşünme Becerilerine Etkisi” isimli 120K850 No.lu TÜBİTAK 1001 projesi, Doç. Dr. Başokçu tarafından yürütülen ve başarı ile tamamlanan 315K531 No.lu TÜBİTAK projesinin devamı niteliğini taşıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir