Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege’de “Şan Dinletisi- Düetler”

Mümine Alçiçek / Muhammet H. Lord / Bahadır Düzel

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi (EÜ) Devlet Türk Musikisi Konservatuarı’nda  “Şan Dinletisi- Düetler” konseri gerçekleştirildi. Dinleti, Öğretim Görevlisi Dr. Ahmet Utku ve Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü öğrencileri tarafından hazırlandı.

Ege Üniversitesi Konservatuar Etkinlik Salonunda yapılan etkinliğe EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Saffet Gönül, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Gülsün Özentürk, Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Müdür Vekili Prof. Dr. Metin Ekici ve Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Müdür Vekili Prof. Dr. Hakan Cevher, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Dr. Ahmet Utku’nun sunumu ve opera sanatına ilişkin bilgiler vermesinin ardından dinleti J. Offenbach’ın ‘Hoffman’ın Masalları’ operasından ‘Bell Nui’ isimli düetle başladı. Orijinali Fransızca olan soprano ve mezzo-soprano için bestelenen düeti Türkçe sözleriyle Neslihan Atalar ve Özge Özdolanbay seslendirdi. Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi Nilüfer Akdoğdu piyanosuyla düete eşlik etti. Sonrasında Zehra Akalın ve Göksel Öztürk Mozart’ın ‘Don Giovanni’ operasından ‘La ci darem la mano’ isimli soprano-bariton düeti seslendirdi.

Etkinlik, Amerikan müzikallerinin bir numaralı ismi Cole Porter’ın ‘Kiss Me Kate’ isimli müzikalinde yer alan, iki başrol karakterin aşklarını dile getirdikleri ‘So in love’ isimli düetle devam etti. Düeti Öykü Ataç ve Ertan Cenker seslendirdi.

Yağmur Bengisu Tamay ve Tuncay Ergün, Selman Ada’nın bestelediği ilk Türkçe opera eserlerinden Ali Baba operasında seslendirilmiş ‘Ah Söyleşebilsek Fırsat Bulup da’ isimli düeti seslendirmek üzere sahneye geldi.

Betül Kaptı ve Emre Bulgurcu’nun Giuseppi Verdi’nin La Traviata operasından soprano-tenor düetini seslendirmelerinin ardından Ses Eğitimi Bölümü Öğrenci Topluluğunun  ‘O sole Mio’ ve ‘La Spagnola’ çok sesli icra etmelerinin ardından dinleti sona erdi.

Dinletinin ardından Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Müdür Vekili Prof. Dr. Hakan Cevher; Öğretim Görevlisi Nilüfer Akdoğdu, Dr. Ahmet Utku ve Ses Eğitimi Bölümü Öğrenci Topluluğuna “Teşekkür Belgesi” verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir