Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Dekan Prof. Dr. Gültekin’den Bahar Şenlikleri müjdesi

11 sanatçı aynı sahnede

Ege Üniversitesi (EÜ) İletişim Fakültesinde,  Dekan Prof. Dr. Bilgehan Gültekin’in genç iletişimcilerle bir araya geldiği “Dekan-Öğrenci Buluşması” toplantısı gerçekleştirildi. İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıda Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, öğrencilere EÜ Bahar Şenlikleri’nin ve katılım sağlayacak sürpriz sanatçıların müjdesini verdi. Etkinliğe Türkiye’nin en kıymetli müzisyenlerinden biri olan Özdemir Erdoğan da canlı olarak bağlandı. Öğrenciler hep bir ağızdan “Sevdim Seni Bir Kere”, “Cevapsız Sorular” gibi şarkıları seslendirdi. Açılış etkinliği için öğrencilerle ortak bir koreografi üzerinde anlaşan Prof. Dr. Gültekin,  gençlerden eğlenceli bir Bahar Şenliği geçirmelerinin sözünü aldı.

Ege Üniversitesi tarihindeki etkinliklerde ilk defa 11 sanatçının bir araya geleceğini vurgulayan Prof. Dr. Gültekin, “Bugünkü toplantımızın temel konusu düzenlemiş olduğumuz Bahar Şenlikleri olacak. Şenliğimiz 16 Mayıs Pazartesi günü saat 16:00’da başlayacak. Rektör Hocamız Prof. Dr. Necdet Budak’ın destekleri ile ‘İlham Veren Yıldızlar: Altın Kariyer Şöleni’ni İletişim Fakültesi olarak organize edeceğiz. Etkinliğimiz, yoğun katılım olacağı tahminiyle EÜ Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Siz öğrencilerimiz için birbirinden kıymetli sanatçılarımızı konuk edeceğimiz bir etkinlik düzenledik. Ege Üniversitesinde tarihinde ilk defa 11 sanatçı bir araya gelecek. Etkinliğimize Manga, Bulutsuzluk Özlemi, Burak Kut, Suat Suna, Mehmet Aslantuğ, Hülya Koçyiğit, Mustafa Denizli, Özge Özberk gibi değerli isimler katılacak. Bu isimlerin yanı sıra sürpriz isimlerin de katılımını bekliyoruz. Bugün de Türk müziğinin duayen isimlerinden Özdemir Erdoğan’ı telefon bağlantısıyla da olsa aramızda görmekten çok mutlu olduk. Değerli sanatçımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Gençler, uluslararası değerler üretmeyi amaç edinmelidir”

Telefon bağlantısıyla toplantıya katılan duayen sanatçı Özdemir Erdoğan, Egeli iletişimcilere seslenmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. Bahar şenliğinin açılışında Dicle Olcay tarafından seslendirilecek olan “Aç Kapıyı Gir İçeri” bestesinden bahseden Özdemir, “Bu şarkımız, dünya çapında çok büyük başarılar elde etti. Spotify’da Wiz Khalifa’nın yeni albümünde  ‘How the Story Goes’ isimli parçada altyapı müziği olarak kullanıldı. Bu parça şu an Spotify uygulamasında dünya sıralamalarında ikinci sırada yer alıyor. Dolayısıyla gençlere en büyük tavsiyem, uluslararası değerler üretmeyi kendilerine amaç edinmeleridir. Değerlerinizi çağdaş ve dünya ölçütlerine göre ayarlamalısınız. Ben Ege’yi, İzmir’i, özellikle Ege Üniversitesini her zaman çok sevmişimdir. Seneye sahnelerim başladığı anda okulunuzda sahne almak niyetindeyim. Orada muhakkak bir resital vereceğim. Tüm Egeli gençlere sevgilerimi yolluyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Dekan Prof. Dr. Gültekin, öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir