Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

YÖK Başkanı Özvar,  “Ege, Türk Yükseköğretiminin karakterini en iyi yansıtan üniversitelerden birisi”

YÖK Başkanı Özvar, Ege Üniversitesi Senato Toplantısına katıldı

 İzmir programına Ege Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen bir dizi etkinliğe katılarak başlayan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Ege Üniversitesi Senato Üyeleri ile bir araya geldi.

Üniversite yönetimleri,  akademik, idari çalışanlar ile öğrencilerle daha yakından iletişim kurmak amacıyla gerçekleştirdiği programlar kapsamında Ege Üniversitesini ziyaret eden YÖK Başkanı Erol Özvar, Ege Üniversitesi Senatosu Toplantısına katıldı. Türk Yükseköğretiminin vizyonu, geleceğe yönelik hedefleri, bölgede yapılacak iş birlikleri ile salgın döneminde yüz yüze eğitim süreçlerine ilişkin görüş alışverişinde bulunan YÖK Başkanı Özvar, araştırma üniversitesi statüsü alan Ege Üniversitesinin, Türk Yükseköğretiminin karakterini en iyi yansıtan üniversitelerden birisi olduğunu vurguladı. Rektör Budak ise Ege Üniversitesinde eğitim-öğretim başta olmak üzere son dönemde hayata geçirilen projeler ve yaşanan değişimler ile ilgili bilgiler verdi.

Senato toplantısında üniversite-sanayi iş birliğinin önemine değinen Prof. Dr. Özvar, “Üniversitelerin sanayiye ve iş dünyasına danışmanlık yapmanın ötesine geçen modeller üzerinde çalışmaları gerekiyor. Üretim sürecinin bir parçası haline gelmedikçe, sanayinin ve daha geniş anlamda iş dünyasının bir parçası olmadıkça bu ilişkileri belirli düzeye taşıyabilmemiz mümkün değil. Ege Üniversitesi ve bölgedeki diğer üniversitelerimiz bu açıdan çok eşsiz bir fırsata sahipler. Bu konuda üniversitelerimizin yapacağı girişimler, üniversite ve iş dünyasının karşı karşıya kaldığı sorunların çözümüne yönelik her türlü adım, bu iktisadi gelişimin, sanayileşmenin daha ileriye taşınmasına katkı sağlayacaktır” dedi.

“Türkiye’de çeyrek milyonu aşan uluslararası öğrenci var”

Uluslararasılaşmanın Türk yükseköğretimindeki önemini anlatan YÖK Başkanı Özvar, “Uluslararası saygınlık sadece yayınla olmuyor. Daha fazla etkileşim içine girmek durumundayız. Uluslararası saygın kurumlarla daha fazla iş birliği içinde olmamız lazım. Yurt dışından saygın bilim insanlarının üniversitelerimize gelip akademisyenlerimizle birlikte çalışma şansı bulması gerekiyor. Bu açıdan Ege Üniversitesinin atacağı önemli adımlar olacağını düşünüyorum. Türkiye’de son yirmi yılda uluslararasılaşma noktasında önemli adımlar atıldı. Bugün itibariyle baktığımızda Türkiye’de çeyrek milyonu aşan uluslararası öğrenci var” diye konuştu.

Akademik iklimin oluşturulmasının üretkenlik için şart olduğunu söyleyen Prof. Dr. Özvar, “Akademik başarının ve üretkenliğin ortaya çıkması, elverişli bir akademik iklimin oluşturulmasıyla mümkündür. Akademik üretkenliğin el üstünde tutulduğu bir ortamda çok daha kaliteli yayınlar çıkar. Bizim önceliklerimizin başında akademik üretkenliğe yönelik yönetim anlayışının üniversitelerimizde hakim olması geliyor. Bir üniversiteyi kaliteli hale getiren sadece hocaların üretkenliği değildir. Öğrenci kalitesi de en az bunun kadar önemli. Bu açıdan ülke içinde centilmenliğe dayalı olarak en başarılı öğrencileri üniversitelere çekebilmek önem arz ediyor. Ege Üniversitesinin de bu konuda önemli adımlar atacağına inanıyorum. Bir üniversitenin tanıtımını en etkili yapanlar, kendi öğrencileridir” dedi.

Prof. Dr. Özvar, “Araştırma Üniversitesi” konusunda hukuki, idari ve mali altyapıyı oluşturduklarını, bu statüdeki üniversitelere yeni araştırma destekleri vereceklerini açıkladı.

İzmir Üniversite Rektörleri ile bir araya geldi

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, program kapsamında İzmir Üniversiteleri Rektörleri ile bir araya geldi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın başkanlığında, Ege Üniversitesi Senato Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın yanı sıra Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turan Gökçe, Bakırçay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Berktaş, Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cemali Dinçer, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Derman Küçükaltan, Tınaztepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güvençer ve  Pamukkale Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Ahmet Kutluhan  katıldı.

Öğrenci Senatosu üyelerinin sorularını cevapladı

Program kapsamında Ege Üniversitesi Merkezi Araştırma Test ve Analiz Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezinde (EGE-MATAL) Ege Üniversitesi Öğrenci Senatosu Üyeleri ile bir araya gelen YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, burada öğrencilerin sorunlarını,  isteklerini, geleceğe yönelik hedeflerini dinledi. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan YÖK Başkanı Özvar, gençlerden gelen soruları cevapladı.

Programının devamında Ege Üniversitesi Yerleşkesini gezen Prof. Dr. Erol Özvar sırasıyla; Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (EBİLTEM), Merkez Kütüphane, Büyük Spor Salonu, 20 Mayıs Spor Tesisleri, Diş Hekimliği Fakültesi Yeni Binası, İlaç Geliştirme ve Farmakokinetik Araştırma Uygulama Merkezi (ARGEFAR) ve EÜ Tıp Fakültesi Hastanesini ziyaret etti. YÖK Başkanı Özvar, EBİLTEM Teknoloji Transfer Ofisinde “Lisans Öğrencileri Proje Sergisi”ne katılarak, öğrencilerin sürdürdükleri proje ve araştırmalar hakkında bilgi aldı. Ayrıca Türkiye’nin en büyük kampüslerinden biri olan Ege Üniversitesi kampüsünde yürütülen; Ar-Ge, eğitim-öğretim, spor, kültür ve sanat faaliyetlerini yerinde inceleyen Prof. Dr. Özvar, Ülkemizde üniversite kampüsünde ilk olan  “15 Temmuz Demokrasi Anıtı’’nı ziyaret etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir