Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Saklı Kanatlar Oyun Odalarının 23’üncüsü Tire’de açıldı

 Dezavantajlı çocukların gelişimine yönelik anlamlı proje tüm hızıyla sürüyor

Saklı Kanatlar Oyun Odalarının 23’üncüsü Tire’de açıldı

Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı tarafından yürütülen “Saklı Kanatlar Oyun Odaları Projesi”  kapsamında düzenlenen  oyun odasının açılışı Tire İstiklal İlköğretim Okulu Halk Eğitim Merkezinde yapıldı. 3-6 yaş grubu çocukların tüm gelişim alanlarını desteklemeye yönelik hazırlanan odanın açılışına; Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ali Ekşi, Tire Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse,  İstiklal İlköğretim Okulu Müdürü Levent Çiftgümüş, Tire Halk Eğitim Merkezi Müdürü Adnan Güven, Tire Halk Eğitim Merkezi çocuk gelişimi öğretmenleri Didem Düzdemir, Merve Kılıç ve Çocuk Gelişimi Programı ikinci öğretim ikinci sınıf öğrencilerinin katıldı.

Açılış töreninde konuşan Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Ali Ekşi, “Bölgemizin en köklü üniversitesi olan Ege Üniversitesi, ülkemizde ilk kurumsal tam akreditasyona sahip olan bir araştırma üniversitesidir.  Bu sorumluluk ile kaliteli ve öğrenci odaklı yükseköğretim hizmeti sunarak nitelikli bilimsel proje ve çalışmaların yanı sıra içinde yaşadığımız toplumla da bütünleşmiş bir üniversiteyiz. Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı tarafından 2010 yılından beri sürdürülen ‘Saklı Kanatlar Oyun Odaları Sosyal Sorumluluk Projesi’ kapsamında, ülkemiz ve bölgemizde dezavantajlı durumdaki 0-6 yaş grubu çocukların gelişimlerini desteklemek ve fiziki ortamlarını iyileştirmek amacıyla ‘oyun odaları’ düzenleniyor. Tire İstiklal İlköğretim Okulu Halk Eğitim Merkezi içindeki anasınıfı için düzenlenen 23’üncü oyun odası için bugün buradayız. Ege Üniversitesi ailesi olarak Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın çizmiş olduğu vizyon çerçevesinde, öğrencilerimizin, içinde yaşadığı toplumun sorunlarına duyarlı, toplum yararına görev ve sorumluluk üstelenen bireyler olması için çabalıyoruz. Bugün açılışı için bir arada bulunduğumuz oyun odasının hazırlanmasında görev alan öğrencilerimize, Çocuk Gelişimi Programı Koordinatörümüz Öğr. Gör. Fulya Atalay Yalçın’a, İstiklal İlköğretim Okulu öğretmen ve idarecilerine, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü ve öğretmenlerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Saklı Kanatlar Oyun Odası Projesi kapsamında daha önce; Bornova, Kemalpaşa, Çiğli, Karabağlar, Urla, Kınık, Kiraz, Aliağa ve Manisa’nın Soma ilçelerinde toplam 22 oyun odası 0-6 yaş grubu dezavantajlı çocukların hizmetine açılmıştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir