Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Rektör Budak, “Yeni dönemde de yeni başarı hikâyeleri yazarak yolumuza devam edeceğiz”

Rektör Budak, yeni dönemin ilk senato toplantısını yaptı

Rektör Budak, “Yeni dönemde de yeni başarı hikâyeleri yazarak yolumuza devam edeceğiz”

Ege Üniversitesi Rektörlüğü görevine yeniden atanan Prof. Dr. Necdet Budak, yeni dönemin ilk senato toplantısını yaptı. Toplantıda son dört yılı değerlendiren Rektör Budak,  yeni dönemde de birlik ve beraberlik içerisinde daha çok çalışacaklarını,  yeni hedeflerle başarı hikâyeleri yazarak yollarına devam edeceklerini söyledi.

Ege Üniversitesinde yeni dönemin ilk senato toplantısı Rektör Budak’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı öncesi değerlendirme konuşması yapan Rektör Budak, “Bildiğiniz üzere Yükseköğretim Kurulu Başkanlığımızın önerisi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın takdir ve tensipleri ile Ege Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden atandım. Şahsıma güven duyarak Rektörlük görevine yeniden atanmamı uygun gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’a bir kez daha şükranlarımı sunarım.  İkinci dönemimizin ilk senato toplantısında,  geçtiğimiz döneme ilişkin kısa bir değerlendirmede bulunarak sizlerin de kıymetli düşüncelerinden istifade etmek istiyorum.  Hepimizin bildiği gibi ilk atanma günümden bu güne 4 yıl, 1 ay, 5 gün geçti.  Bu süreçte bu senatoyla birlikte gece gündüz demeden üstün gayret saf ederek çalıştık.  Birçok alanda ilkleri başardık. Özveriyle yürüttüğümüz çalışmaların karşılığını alarak büyük bir başarı hikâyesi yazdık.  Bu başarı hikâyesine ulaşmamızdaki en büyük etmen üniversitemize dair kurdumuz hayallerin büyük olması idi.  Hep birlikte ilk önce bu hayalin resmini çizdik ve bunun gerçekleşeceğine yürekten inandık. 2017 yılından bu yana hedeflediğimiz, hayalini kurduğumuz pek çok şeyi gerçekleştirerek üniversitemizi hak ettiği noktaya yani devler ligine çıkardık. Bu başarı hikâyesinde birlikte yolculuk ettiğimiz, ekibimizin, ailemizin tüm fertlerine yürekten teşekkür ederim” diye konuştu.

“Ömrümün üçte ikisi bitmeyen bir Ege Üniversitesi sevdasıyla geçti”

Ege Üniversitenin, sunduğu eğitim ve olanaklarıyla cazibe merkezi ve ilgi odağı olmasına katkı koyan herkese teşekkür eden Rektör Budak, “2017 yılında çıktığımız ve ‘yolumuz uzun durmadan devam edeceğiz’ dediğim bu kıymetli yolculuğa hocasıyla, çalışanıyla ve öğrencisiyle hep birlikte devam edeceğiz. Ömrümün üçte ikisi, bitmeyen bir Ege Üniversitesi sevdasıyla geçti. Şimdi geldiğimiz noktada başarı hikâyelerimizin devamı için; en ufak bir gerileme olmadan, yeni projeler üretip, yeni işlere imza atmamız, yeni ufuklar çizmemiz ve mensuplarımıza yeni umutlar vermemiz gerekiyor. Üniversitemizin değerine değer katarak hızla yolumuza devam etmemiz gerekiyor” dedi.

“Dünyadaki değişimi yakından takip ediyoruz”

Dünyadaki değişim ve dönüşümü yakından takip ettiklerini vurgulayan Rektör Budak,  “Mart 2020’den bu yana pandemi nedeniyle hayatımızın her alanında yaşadığımız zorluklar, ihtiyaçlar, geçiş ve değişimlere, hatta dönüşümlere paradigmalara neden oldu. Tüm dünyada ortaya çıkarılan bu paradigmalar, eğitim alanlarında, üniversitelerde eskisinden farklı parametrelerle işlenmeye başlandı. Bu nedenlerle de Ege Üniversitesi olarak bizim de dünyanın önde gelen üniversitelerde yapılan değişim ve dönüşümü yakından takip ederek onlara entegre olmamız ve üniversitemizi dünya listesine taşımamız gerekiyor.  Bu senatonun benim için kıymeti oldukça büyük. Birlikte çıktığımız yolculukta bir bebek misali ilk adımlarımız attık ve çalışmalarımızın felsefesini birlikte oluşturduk. Bu emektar senatonun tüm mensuplarına çalışmaları ve yol arkadaşlığı için ayrı ayrı bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Önümüzdeki süreçte yeni hikâyeler yazmak, yeni başarılara ulaşmak için yenilenerek yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

Senato toplantısının sonunda EÜ senato üyeleri, Prof. Dr. Necdet Budak’ın yeniden Rektörlük görevine atanmasını pasta kesip çiçek takdim ederek kutladılar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir