Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Zorlukları aşan Egeli genç yazarın ilham veren hikâyesi

 “Nesilleri Buluşturan Kadın Öyküleri”

Zorlukları aşan Egeli genç yazarın ilham veren hikâyesi

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü 2. Sınıf Öğrencisi Bahar Sincar’ın da yazarları arasında yer aldığı  “Nesilleri Buluşturan Kadın Öyküleri” kitabı okurlardan ilgi görmeye devam ediyor. Gerçek yaşam öykülerinden oluşan kitabın ikinci baskısı raflardaki yerini aldı. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Bahar Sincar’ı makamında ağırlayarak heyecanına ortak oldu. Genç yazarı tebrik ederek başarılar dileyen Rektör Prof. Dr. Budak, “Ülkemizin geleceği gençlerin ellerinde yükselecek. Öğrenci odaklı, tam akredite araştırma üniversitemiz,  sadece eğitim öğretim, araştırma alanlarında değil gençlerimizin sosyo kültürel alanlarda da gelişimlerine büyük önem vermektedir. Mühendislik Fakültemiz Biyomühendislik Bölümü Öğrencisi Bahar Sincar’ın bir hikâyesinin yer aldığı ‘Nesilleri Buluşturan Kadın Öyküleri’ kitabı dolayısıyla tebrik ediyorum. Öğrencimize yayın hayatında başarılar diliyorum” dedi.

“Ege Üniversitesi hayata bakış açımı değiştirdi”

Kendi hayat hikâyesi ile ilgili bilgi veren Egeli genç yazar Bahar Sincar, “Herkesin bir hayat hikâyesi vardır, benim hikâyem de Mardin ilinde dünyaya gelmem ile başladı. Yine aynı ilde ortaokulu ve lise eğitimlerimi birincilikle tamamladım. Lisede bilime merakım oldukça fazla idi ancak çok sevdiğim bilimin yanında kendimi farklı alanlarda geliştirmemin topluma çok daha faydalı bir birey olabilmem için önemli olduğunun bilincindeydim. Kendimi çok yönlü geliştirmek ve farklı bakış açıları kazanabilmek için edebiyat, spor, felsefe, sosyal sorumluluk alanlarında da başarılı çalışmalar yapmaya, sürekli yani bilgiler öğrenip zamanımı en iyi şekilde değerlendirmeye hep gayret ettim. Kitap okumayı ve yazmayı çok sevdiğimden dolayı okulun Anadolu mektepleri yazar okumaları projelerinde aktif olarak yer aldım. TÜBİTAK projelerinde görev aldım. Sosyal sorumluluk projelerinde ve gençlik merkezlerinde gönüllülük çalışmalarında bulundum. Ayrıca okul ve 2. Lig voleybol takımlarında oynadım. Aktif takım sporu yapmam dayanışma, iş birliği, rekabet ve azim duygularını deneyimlememe fırsat verdi.  Belli bir hedefe ulaşabilmem için çok daha kararlı ve azimli olmam gerektiğini öğretti. Kısıtlı imkânlarla doğmuş ve büyümüş olmama rağmen içimde büyük bir başarı azmi vardı ve çevremde Ege Üniversitesi Biyomühendislik Bölümünü kazanan ilk kız öğrenci olmayı başarmıştım. Ege Üniversitesi hayata bakış açımı ciddi oranda değiştirmişti.  İlk yılımda katıldığım sosyal sorumluluk projeleri, gönüllülük ve bilim projeleriyle hayallerimi gerçekleştirecek ortamı bulmuştum. Topluma faydalı olmak ve geleceğe yön verebilmek için gerekli imkânlara daha kolay ulaşabilme fırsatını veren, bunu bana hissettiren Ege Üniversitesi, hayatımda yepyeni bir döneme kapı aralamıştı. Ege Üniversitesi Ailesine katılmam ile başarı yolculuğundaki ilk adımım ve iyi bir rol model olabilmek için daha da azimle çalışmaya başladım” diye konuştu.

“Zihinlerdeki kalıpları yıkmaya çalışıyorum”

 Nesilleri Buluşturan Kadın Öyküleri projesi ile tanışma sürecini anlatan Bahar Sincar, “Benim gibi olan birçok kız çocuğunun hayallerini gerçekleştirebilmeleri için onlara iyi bir rehber olabilmek adına Paylaşma ve Dayanışma Platformu Derneği Payda ile bir proje kapsamında öykü kitabı oluşturmaya karar vermiştik. Doğudaki kadınların hayatın zorluklarını, okumak için verilen mücadelelerin ne çok engellerle karşılaştığını ve bunların nasıl aşılmaya çalışıldığını anlatan bir kitap. Kitabın içinde benim de öykümün olduğu, anneannemden başlayıp annemin ve sonra da benim hayatımdan oluşan üç kuşak neslin nasıl zihindeki kalıpları yıkmaya çalıştığını anlattığım hikâyem yer alıyor. Bunun yanında diğer arkadaşlarımın da büyüklerinin mücadele hikâyeleri yer alıyor. Kitap bağış ile alınıyor ve bağış, doğudaki kız çocuklarının okumasına destek olmak için kullanılıyor” dedi.

 “Kendi içimdeki ışığı keşfedip yolumu buldum”

Geleceğe yönelik hedeflerinden bahseden Bahar Sincar, “Hayallerime ve hedeflerime yönelik farklı projeler geliştirmeye çalışıyor ve bunları hayata geçirmeye çabalıyorum. Hem üniversitemin hem de ülkemin geleceğini çok daha güzel yarınlara taşımak istiyorum.  Özellikle doğudaki kız çocuklarının önünü açarak onlara başarılabileceklerini anlatmak istiyorum.  Bunun için hep bir mücadele içinde olacağım. Hayatın dipteki karanlığını gördüm ve kendi içimdeki ışığı keşfedip yolumu buldum. Dolayısı ile zorlukların beni ve benim gibi kız çocuklarını durduramayacağına, her bir zorluğun sadece başarma kararlılığımızı daha da güçlendireceğine inanıyorum. Bu yoldaki tecrübelerimin başka insanlarda kıvılcım oluşturması bile hayattaki hedefimin gerçekleşmesine önemli bir katkı sunacak ve beni çok mutlu edecektir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir