Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

MİNİKLER SAĞLIKLA YARINLARA HAZIR!

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri sosyal sorumluluk projeleri ile topluma örnek olmaya devam ediyor. İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 2. sınıf öğrencileri “Geleceğe Güçlü Adımlar” adlı projeleri ile bireylere küçük yaşta spor ve sağlıklı beslenmenin faydalarını aşılayarak geleceğe yönelik alışkanlıklar kazandırmayı amaçlıyor.

EÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Hidaye Aydan Bilgilier yürütücülüğünde hazırlanan proje; 3-5 yaş arası çocuklarda sağlıklı beslenme ve sporun özgüvene, iletişim becerisine, sosyalleşmeye, fiziksel ve zihinsel gelişime olan katkılarına değinerek toplumun bilinçlendirilmesini ve çocukların yaşam tarzlarının bu yönde şekillenmesini hedefliyor.

Küçük yaşta sağlıklı yaşam alışkanlıklarının kazanılmasının şart olduğunu vurgulayan gençler bu hedefleri doğrultusunda 3-5 yaş arası çocuklara bilgilendirici animasyonlar, egzersiz hareketleri eşliğinde oyunlar, resim çizme, soru cevap etkinlikleri, grup oyunları ve ödüllü yarışmalar ile sağlıklı beslenme ve spor hakkındaki olumsuz yargıları kırarak çocuklara bu alışkanlıkları benimsetmeyi hedefliyor.

Bornova Güçlü Adımlar Anaokulunda gerçekleştirilecek olan etkinlik öncesinde proje grubu üyeleri, TCF Ritmik Cimnastik antrenörü Ece Aydın ve Diyetisyen Nilsu Yörükeren tarafından çocuklara uygulanacak olan egzersiz eğitimi ve çocukların benimsemesi gereken beslenme alışkanlıkları hakkında bilgilendirildi. Bu bilgiler doğrultusunda anaokulunda gerçekleştirilecek olan faaliyetler proje ekibi tarafından uygulanacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir