Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ’de “Tasarım ve Karma Çalgı Sergisi” sanatseverlerin beğenisine sunuldu

Haber: Elif Şimşek- Aleyna Çolak-

Fotoğraf : Deniz Vardal- Hayat Karadeniz

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı (DTMK) Çalgı Yapımı ve Onarımı Bölümü, Etnografya Müzesi ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı iş birliğinde  Tasarım ve Karma Çalgı Sergisi” açılışı gerçekleştirildi. Etnografya Müzesinde düzenlenen sergi açılışına EÜ DTMK Müdürü Prof. Dr. Ali Maruf Alaskan, Müze Müdürü Doç. Dr. Dilek Maktal Canko, akademisyenler ve sanatseverler katıldı.

Sergi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Ali Maruf Alaskan Her dönem okulumuzun Çalgı Yapımı ve Onarımı Bölümünde tasarladığımız, ürettiğimiz çalgıları burada sergileme şansı buluyoruz. Bu yüzden Etnografya Müzesi bizim için önemli ve güzel bir platform. Müzenin buradaki varlığı, sanat değerlerimizin korunması ve sunulması açısından önemli” dedi.

Çalgı restorasyonları yapılırken emeğin ve işçiliğin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Alaskan Restorasyon, bizim bölümümüzün en önemli uzmanlık alanlarından birisi. Tarihi ve sanatsal değeri yadsınamaz çalgılarımızın  restorasyon süreci, orijinalliği bozulmadan detaylı ve uzun soluklu bir çalışma ile hocalarımız tarafından gerçekleştiriliyor” diye konuştu.

Sergi 16 Mayıs tarihine kadar Etnografya Müzesinde sanatseverlerle ve öğrencilerle buluşmaya devam edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir