Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege Üniversitesi ile AKZONOBEL KEMİPOL arasında iş birliği protokolü imzalandı

EMYO Otomotiv Teknolojisi Programı öğrencilerine iş ve staj imkânı

 Ege Üniversitesi ile AKZONOBEL KEMİPOL arasında iş birliği protokolü imzalandı

Ege Üniversitesi ile AKZONOBEL KEMİPOL AŞ arasında Ege Meslek Yüksekokulu (EMYO) Otomotiv Teknolojisi Programı öğrencilerinin sektöre daha nitelikli adım atmaları amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Ege Meslek Yüksekokulu Toplantı Salonunda yapılan imza törenine, EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, EMYO Müdürü Doç. Dr. Emre Ercan, AKZONOBEL KEMİPOL firmasından Oto Tamir Boyaları Faaliyet Direktörü Cüneyt Akıncı, İnsan Kaynakları Direktörü Murat Yeşilkaya, İnsan Kaynakları İş Ortağı Seray Akpınar, Oto Tamir Boyaları Teknik Servis Müdürü Emre Topcan ile  EMYO öğretim elemanları  Öğr. Üyesi Dr. Mehmet Beklergül, Öğr. Gör. Çoşkun Harmanşah, Öğr. Gör. Dr. Hüseyin Köse, Öğr. Gör. Dr. Benan Serarslan, Öğr. Gör. Mehmet Kunt katıldı.

İmza töreninde konuşan EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, “Bu protokol ile üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde Ege Meslek Yüksekokulu Otomotiv Teknolojisi Programının eğitsel, sosyal ve teknolojik gereksinimlerinin giderilmesi yolu ile güçlendirilmesini ve günümüz teknolojisinin gereklerini yerine getiren nitelikli eleman gücünün yeni teknik ve yöntemlere dayalı olarak yetiştirilmesini amaçlıyoruz. Otomotiv sektörüne nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine olanak tanıyacak olan bu protokolün üniversitemize, meslek yüksekokulumuza, bölgemize ve sektöre hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

EMYO Müdürü Doç. Dr. Emre Ercan, “Üniversite-sanayi iş birliklerimiz kapsamında önemli ve anlamlı bir protokole imza attık. Meslek Yüksekokulumuzun Otomotiv Teknolojisi Programı öğrencilerinin sektöre daha donanımlı bir şekilde adım atmalarını arzuluyoruz.  Firma tarafından Otomotiv Gövde ve Yüzey İşlemleri Laboratuvarlarının altyapısı yeni ürünlerle desteklenecek. Öğrencilerimize staj ve istihdam imkânlarının yanı sıra kriterleri yerine getirenlere burs verilecek. Öğrencilerin yeni teknolojilere dayalı otomotiv boya teknolojileri konusunda eğitim görmelerinin önü açılmış olacak. Ayrıca Otomotiv Boyama Teknolojisi ile ilgili öğretim elemanları, tekniker, teknisyen ve öğrenciler AKZONOBEL KEMİPOL tarafından düzenlenen ve kendi branşlarını ilgilendiren seminer, kurs ve teknik geziler organize edilecek. Öğrencilerin boya eğitimlerinde kullanılacak makine teçhizat, ekipman, sarf malzemesi ve eğitim gereçleri firma tarafından temin edilecek” diye konuştu.

AKZONOBEL KEMİPOL Oto Tamir Boyaları Faaliyet Direktörü Cüneyt Akıncı ise üniversite-sanayi iş birlikleri kapsamında yapılan bu protokol dolayısıyla Ege Üniversitesine ve Ege Meslek Yüksekokuluna teşekkür etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir