Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege Üniversitesi MÖTBE’de anlamlı sergi

Bağımlılıkla mücadele eden kişilerin eserleri sergilendi

Ege Üniversitesi MÖTBE’de anlamlı sergi

Yağmur Onurlubaş – Umut Tekbıçak

Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) ve Ege Üniversitesi (EÜ) iş birliği ile bağımlılıkla mücadele eden danışanların eserlerinden oluşturulan “Atölye Sergisi”, Prof. Dr. Yusuf Vardar Kültür Merkezi’nde (MÖTBE) beğeniye sunuldu. Serginin açılışına İzmir Vali Yardımcısı Faik Arıcan, Yeşilay İzmir Başkanı ve EÜ İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Dilek Takımcı, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Serginin açılışında konuşan İzmir Vali Yardımcısı Faik Arıcan, “Bu anlamlı etkinlikte sizlerle beraber olmaktan çok mutluyum. Sayın Valimizin de selamlarını sizlere iletiyorum. 1-7 Mart ‘Yeşilay Haftası’ dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor.  Tabi ki sadece bir hafta değil yılın 365 günü toplumumuzun önemli sorunları ile ilgileniyor ve sorunlarının ortadan kalkması için kamu kurumlarımızla beraber çalışıyoruz. Bu konuda güzel faaliyet ve programlarımız oluyor. Bu etkinlikler, farkındalık oluşturmak için önem arz ediyor, burada yapılan etkinlikle de bu farkındalık oluşmuş durumda. Emeği geçenlere ve katkı sunanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Yeşilay ailesinin her geçen gün daha da büyüdüğünü ifade eden Prof. Dr. Dilek Takımcı, “Sizleri burada görmek ve Yeşilay ailesinin büyüdüğüne tanıklık etmek oldukça mutluluk verici. Bağımlılık, gerçekten toplumsal bir yara. O yüzden YEDAM ekibine çalışmalarından ve emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Sergimizde, bağımlılıktan kurtulmak isteyen insanların eserleri yer alıyor. Bu yüzden, sergimiz çok anlamlı” diye konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılar, sergiyi gezerek bağımlılıkla mücadele eden bireylerin eserlerini incelediler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir