Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege Üniversitesinde görevde yükselme sınavı yapıldı

Ege Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı ve Ölçme Değerlendirme Uygulama Araştırma Merkezi iş birliği ile memur, şef ve şube müdürü kadroları için “Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği” hükümleri uyarınca, görevde yükselme sınavı yapıldı.

Ege Üniversitesi; liyakat ve kariyer ilkeleri çerçevesinde, hizmet gerekleri ve personel planlaması kapsamında, idari iş ve hizmet süreçlerinde görev alan çalışanlarının niteliklerini artırmaya devam ediyor. Bu kapsamda görevde yükselme sınavı yapıldı. Sınav, yazılı ve mülakat olarak iki aşamalı şekilde yapıldı. Sınavda başarılı olan adaylar yeni görevlerine atandı.

Ege Üniversitesinin, “Huzurlu Üniversite, Kaliteli Eğitim, Aydınlık Gelecek” teması ile başta adını aldığı bölge olmak üzere Türkiye’ye her alanda önemli katkı sunduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemizde bürokratik işlemlerin azaldığı, hizmetlerin ve çözümlerin hızlandığı, verimin ve tasarrufların arttığı, sonuç odaklı ve insan merkezli bir yönetim sistemini uygulamaya geçirdik. Bu sistemimizin en önemli ayağını idari çalışlarımız oluşturuyor.  İdari insan kaynağı gücümüzün,  liyakat esaslı, etkin ve verimli değerlendirilmesini sağlamak amacıyla bir yandan kurum içi eğitimler veriyor bir yandan da mevzuat kapsamında sınavlar düzenliyoruz.  Üniversitemiz bünyesinde  görev yapan idari personele yönelik; memur, şef ve şube müdürü kadroları için ‘Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği’ sınavı yaptık. Bu sınavla çalışanlarımızın potansiyelini değerlendiriyoruz. Çalışanlarımızın memnuniyetini, aidiyet ve performans düzeylerini çok önemsiyoruz. Görevde yükselme sınavında başarılı olarak yeni kadro ve unvanlarına atanan çalışanlarımıza başarılar diliyorum. Tam akredite öğrenci odaklı araştırma üniversitemizin başarılarında emek ve gayretleri ile katkı veren tüm idari çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Ege Üniversitesinin kariyer ve liyakat esasları çerçevesinde düzenlenen, memur, şef ve şube müdürü kadroları için yapılan sınavın yazılı olan bölümü EÜ Ölçme Değerlendirme Uygulama Araştırma Merkezi tarafından EÜ Eğitim Fakültesinde yapıldı. Yazılı sınavın ardından düzenlenen sözlü mülakat sınavı ise EÜ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Adaylardan başarılı olanların atamaları yapıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir