Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ Eczacılık Fakültesinde Sosyal Sorumluluk Projeleri ödüllendirildi

Sinem Durmaz- Pervin Doğan-İlayda Şahin

 Ege Üniversitesi (EÜ) Eczacılık Fakültesinde 2023-2024 Eğitim öğretim yılında Sosyal Sorumluluk Projeleri hazırlayan gruplara teşekkür belgeleri törenle verildi.  Moderatörlüğünü Temel Eczacılık Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Fethiye Ferda Yılmaz’ın üstlendiği etkinliğe Fakülte Dekanı Prof. Dr. Hande Gürer Orhan, EÜ Sosyal Sorumluluk Projeleri Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Emine Sezer, proje danışmanları Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Kaymak Özdemir,  Doç. Dr. Bilge Debeleç ve öğrenciler katıldı.

Doç. Dr. Fethiye Ferda Yılmaz, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında yapılan sosyal sorumluluk projelerinin hazırlık süreçlerini ve nasıl hayata geçirildiğini anlattı.

EÜ Rektörlüğü Sosyal Sorumluluk Projeleri Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Emine Sezer ise, “Üniversitemiz, YÖK İzleme ve Değerlendirme Raporuna göre 2023 yılında Öğrenci Sosyal Sorumluluk Projelerinde tüm üniversitelerde ikinci sırada yer aldı. Bütçeli Sosyal Sorumluluk Projelerinde Türkiye’de birinci sıradayız. Dezavantajlı Grup Etkinlikleri’nde ise ikinci sıradayız. Sosyal Sorumluluk Projeleri yapıldıkça kıymeti anlaşılan ve manevi tatmini yüksek projelerdir” diye konuştu.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Kaymak’ın danışmanı olduğu “Birlikte İmmün Sisteminin Küçük Kahramanlarını Öğreniyoruz” projesi birinci olarak seçildi. İkinci proje Doç. Dr. Bilge Debeleç Bütüner’in danışmanlığını yaptığı “İletişimde Engel Yok Bir İşaret Bin Umut” projesi olurken, üçüncü olan proje ise “Bizimle Okumak İster Misiniz?“ ve “Mis Gibi Tegv Şeker Sanmıyoruz İlacı Parfüm Atölyesi” isimli iki ayrı çalışmayla katılan Doç. Dr. Meliha Ekinci’nin danışmanlığını yaptığı grup oldu.

Etkinlik sonunda Dekan Prof. Dr. Hande Gürer, projelerde emeği geçen danışman akademisyenleri ve öğrencileri tebrik ederken başarılı projeleri gerçekleştiren grupların belgelerini takdim etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir